Скандал у Борщівському районі: «Заочне» навчання в автошколі обернулося трагедією

Опубліковано:
3 Квітня, 2019

Жахлива аварія сталася ще у травні минулого року на в’їзді в Плебанівку Теребовлянського району. Автомобіль «Шевроле», за кермом якого перебувала 19-річна жителька Борщівщини, злітає з дороги і врізається в стовбур дерева.

Згодом виявилось, що борщівчанка разом з друзями того дня прямували до Тернополя, щоб відсвяткувати отримання нею водійського посвідчення. Крім кермувальниці, у салоні авто були її 17-річна родичка  та друг, саме йому і належав автомобіль. Наступного дня неповнолітня дівчина від отриманих травм померла.

Під час розслідування аварії, правоохоронці з’ясовують деякі деталі організації навчального процесу в автошколі, де навчалася 19-річна кермувальниця. За словами начальник Борщівського відділення поліції Андрія Свинарчука, двоє працівників приватного підприємства, що займається підготовкою водіїв категорії «В», сфальсифікували документи щодо відвідування занять, навчання на автотренажерах і водіння транспортних засобів 19-річною ученицею. Дівчина у період навчання в автошколі насправді перебувала за кордоном.

Крім цього, поліцейські знайшли ще одного фіктивного учня, який так і не відвідав автошколи, бо теж перебував за межами країни, а права отримав. Підозрюваним у підробці документів слідчі Борщівського відділення поліції оголосили обвинувачення. Їхню долю вирішить суд. А 19-річній  підозрюваній, яка внаслідок аварії отримала інвалідність, доведеться нести відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху зі смертельними наслідками.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автопригода, #ДТП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #права, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: