Завдяки умільцю з Тернопільщини смажити шашлики можна й у потязі (Фото)

Опубліковано:
3 Квітня, 2019

Унікальний мангал у вигляді паровоза власноруч виготовив коваль Ярослав Єфремов із Кременця. Працював над виробом понад два місяці. Основні інструкції зі створення мангалу знайшов в Інтернеті, але до втілення кожної деталі підходив вдумливо, зважуючи ймовірні недоліки та переваги.

Розміри мангала неабияк вражають: заввишки він сягає 170 см, завширшки 55 см, у довжину — цілих 3 метри. Важить велетень чи не півтонни. Милуватися паровозом на подвір’я коваля приходять люди з усіх околиць Кременця. Втім виріб вирізняється не лише красою, а й функціональністю.

— Я вважаю, що такі речі мають не тільки захоплювати та дивувати, але й бути практичними. Тому мій паровоз вміщує у собі окрім мангалу ще й коптильню та духовку. Особисто перевіряв — усе працює відмінно, тож шашлики та інші страви справді будуть смачними. Крім цього, позаду, у причепі паровоза схований розкладний дубовий стіл, — розповідає Ярослав Єфремов. — Подбав я й про те, аби виріб можна було розібрати на частини. Це необхідно тоді, коли мангал необхідно, наприклад, почистити чи пофарбувати.

До слова, це вже другий особливий мангал коваля з Кременця. Торік Ярослав Єфремов викував виріб у вигляді корабля. Шхуну, у якої крутилося кермо та «стріляли» гармати, придбали покупці зі Львівщини.

null

 

null

 

null

 

null

Мар’яна БОБРІВЕЦЬ, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #єфремов, #мангал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: