Тернопільський медик повернувся живим із війни, однак смерть знайшла його вдома

Опубліковано:
2 Квітня, 2019

У Тернополі відкрили меморіальну дошку тернопільському хірургу Михайлу Стасіву. Чоловік служив добровольцем в зоні АТО, де надавав медичну допомогу бійцям. Загалом за роки хірургічної практики лікар врятував сотні життів. Тернополянин помер у квітні 2016 року через серцеву недостатність. Передає канал Тернопіль1.

Нова меморіальна дошка у Тернополі. На Острозького увіковічнили пам’ять лікаря-хірурга, учасника АТО Михайла Стасіва. Таблицю прикріпили на фасаді “Центру первинної медико-санітарної допомоги”, де він працював. Згадати тернополянина прийшли десятки людей. Серед них колеги і ті, кого він особисто врятував. “Він мене евакуйовував з мінною травмою з бойової позиції, Так як подальше моє перебування там ускладнювалось. Він зачекав і оформив документи”, пригадує боєць 128 гірсько-піхотної бригади Олексій. Працювала з лікарем тернополянка, заступник головного лікаря центру первинної медико-санітарної-допомоги Надія Боднар. Жінка каже, дана меморіальна таблиця – ініціатива колег Михайла. У зоні бойових дій Михайло провів 13 місяців. Поїхав на Схід добровольцем у 2015, де надавав медичну допомогу бійцям. Рятував поранених, забирав з передової загиблих, оперував у бліндажах, наметах, у машині. Оперував у Світлодарській лікарні. Із Дебальцівського котла вивіз 187 бійців. З війни чоловік повернувся живим. Однак серце його зупинилося вже вдома. Медик помер через серцеву недостатність. Йому було 47 років. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стасів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: