ТДМУ підписав угоду про співробітництво в рамках Українсько-швейцарського проекту «Розвиток медичної освіти»

01.04.2019 17:43   Джерело: ato.today
Опубліковано : Новини Тернопілля

У  Києві відбулися засідання Наглядової ради Українсько-швейцарського проекту «Розвиток медичної освіти» і перша спільна зустріч усіх учасників проекту.

У цьому заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, зокрема заступник міністра Олександр Лінчевський.

У рамках зустрічі було підписано угоду про співробітництво з пілотними інституціями. Від Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського її підписав ректор, професор Михайло Корда.

Також університет на цьому заході представляли співкоординатори проекту – професор кафедри терапії та сімейної медицини навчально-науково інституту післядипломної освіти Мар’ян Гребеник і доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги Оксана Сидоренко.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2018 року Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського подали заявку на участь у проекті «Розвиток медичної освіти» у двох напрямках – загальна практика та сімейна медицина і навчання медсестер.

Він започаткований Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва. Основним його завданням є допомога університетам у впровадженні освітніх інновацій в рамках реформи медичної освіти МОЗ України.

Проект спрямований на медичні університети, де здобувають освіту майбутні лікарі загальної практики та сімейної медицини, а також керівники закладів, у яких надається первинна медична допомога. Також проект розрахований на медичні освітні інституції для медсестер – училищ, коледжів, факультетів, інститутів медсестринства.

За результатами конкурсного відбору було обрано три медичних начальних заклади, до числа яких увійшов і ТДМУ.

Учасники проекту отримають експертну, нормативну та освітню підтримку в процесі підвищення якості освіти; відкриття та оснащення симуляційного центру для опанування базових клінічних навичок; зростання привабливості закладу освіти для студентів за рахунок впровадження інноваційних технологій, у тому числі е-навчання; зростання престижності закладу освіти для викладачів завдяки збільшенню можливостей професійного розвитку через організацію тренінгів зі студентоорієнтованого навчання та створення можливостей для міжнародної співпраці; розвиток культури академічної доброчесності в закладі освіти; підвищення рейтингу закладу освіти з-поміж інших навчальних закладів через посилення міжнародної співпраці; розвиток дослідницьких спроможностей у закладі освіти; підвищення інституційної спроможності до ведення проектної діяльності.

Перший етап проекту буде втілено в життя з 2018 по 2022 роки. Загалом його реалізація розрахована на десять років. Зокрема про це вказано у меморандумі про співпрацю, який був підписаний 25 березня 2019 року Міністерством охорони здоров’я України і Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва.

«Лікарі первинної ланки та медсестри – це один з основних пріоритетів для трансформації охорони здоров’я. Нам важлива ця підтримка, а проект, розрахований на 10 років, допоможе здійснити послідовні та інституційні зміни. Це не лише підвищить якість надання первинної допомоги, а й позитивно вплине на стосунки пацієнта та лікаря», – зазначила виконуюча обов’язки Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Проект реалізується Швейцарським інститутом тропічного та громадського здоров’я (Swiss TPH) і фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (Swiss Agency for Development and Cooperation – SDC).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ato.today  

Коментарі