На Тернопільщину завезли партію перстнів із вмонтованою ручкою для псування бюлетенів (Фото)

29.03.2019 20:43   Джерело: TeNews
Автор : Новини Тернопілля

У Тернопільську область завезли партію перстнів із вмонтованою ручкою для зіпсуття виборчих бюлетенів. Це один з механізмів фальсифікації результатів голосування, які планують задіяти представники кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко у ДВК у день виборів, 31 березня.  Про це під час брифінгу 29 березня заявив народний депутат України Тарас Юрик.

- За нашою інформацією, сьогодні завезено велику кількість предметів у вигляді жіночих перстнів, нижнім елементом яких є ручка. Ідея реалізації такого інструмента полягає у тому, що коли представники ДВК від кандидата Тимошенко Юлії Володимирівни побачать голоси за опонентів, вони повинні нижньою частиною перстня ставити  будь-яку відмітку для того, щоб бюлетень, який не за їхнього кандидата, став недійсним. Адже, як відомо, бюлетень, на якому є кілька поміток, відноситься до недійсних».

null

І це лише частина механізмів можливих фальсифікацій з боку ВО «Батьківщина», - наголошує Тарас Юрик. Є кілька сценаріїв дій у випадку, якщо Юлія Тимошенко, за результатами голосування, не отримає перше або друге місце. Про один з них отримала інформацію Громадська мережа «Опора».

- У такому випадку, за даними «Опори», члени ДВК від Юлії Тимошенко та її так званих «технічних кандидатів», мають вказівку залишати приміщення виборчої дільниці, тобто вийти з ДВК, позбавляючи комісії кворуму та можливості встановлення і затвердження результатів волевиявлення виборців.

null

Народний депутат Тарас Юрик також продемонстрував сфотографовані інструкції щодо інших дій членів дільничних виборчих комісій від Тимошенко Юлії Володимирівни. В одному з пунктів йдеться про організацію голосування вдома, тобто про виїзд зі скриньками і зазначено, що виїзні комісії мають формуватися винятково з числа членів ДВК від Юлії Володимирівни Тимошенко, а в процесі виїзду необхідно досягнути результату, щоб більшість НСП (йдеться про скриньки – ред.), змогли проголосувати за ЮВТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі