У Тернополі благодійники передали електрокардіостимулятор обласній лікарні

Опубліковано:
28 Березня, 2019

Близько 100 000 гривень вдалося зібрати небайдужим тернополянам для купівлі двокамерного зовнішнього електрокардіостимулятора.

Збір коштів розпочали в рамках проведення благодійного аукціону, який у Тернополі відбувся в травні минулого року.

«Була ціль провести аукціон, проте не знали, куди спрямувати кошти. Згодом дізналися про відкриття кардіоцентру у Тернополі й вирішили допомогти саме їм, – розповідає організатор благодійного аукціону Олена Кльоб. – Аукціон відбувся в драмтеатрі, який нам надали за сприяння голови обласної ради Віктора Овчарука. Чимало талановитих художників передали свої роботи, за що ми їм надзвичайно вдячні, проте, на жаль, вдалося зібрати лише 10 000 гривень. Дозбирували необхідну суму по-різному».

За словами Олени, порадившись із медиками, вирішили придбати двокамерний електрокардіостимулятор – прилад для зовнішньої кардіостимуляції у пацієнтів, які перенесли операцію на відкритому серці.

null

«Решта коштів, необхідних для придбання, – благодійні пожертви, – додає Олена. – Я вдячна колективу лікарні, команді «VIP Тернопіль», кошти від продажу білетів на концерт яких також спрямували на придбання апарату, та всім, хто долучився».

Сьогодні Олена Кльоб передала прилад головному лікарю КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня» Василю Бліхару, який, у свою чергу, висловив слова вдячності небайдужим тернополянам і організаторам аукціону й зауважив, що завдяки сучасному обладнанню та професіоналізму лікарів, в кардіохірургічному відділенні лікують 85 % серцевих патологій: «Ми не відправляємо людей у центр, а можемо тут надати весь спектр кардіохірургічної допомоги».

Кардіохірург Ігор Гуменний розповів, що двокамерний зовнішній електрокардіостимулятор підтримує серцеву діяльність у перші години після оперативного втручання. «Нам цей прилад був дуже потрібний, без нього фактично не можливо було розпочинати кардіохірургію. Його функція – підтримувати серцебиття пацієнта в ранній післяопераційний період», – каже Ігор Гуменний.

Професор кафедри хірургії Роман Лекан – хірург із 35-рчним стажем також відзначив, що потреба у апараті – чимала, адже щороку в області зростає кількість відкритих кардіохірургічних операцій, які потребують застосування двокамерного зовнішнього електрокардіостимулятора.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аукціон, #благодійність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: