Депутатам з Тернопільщини прийдеться відповідати перед Законом

Працівниками УЗЕ в області ДЗЕ НП України, за погодженням з прокуратурою області, складено та направлено до суду протоколи про вчинення депутатом Тернопільської районної ради правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП, а депутатом Синьківської сільської ради Заліщицького району правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 КУпАП.

Встановлено, що один з депутатів несвоєчасно, без поважних причин, подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік,  а інший - не повідомив НАЗК у встановлений законом строк про суттєві зміни в майновому стані після придбання автомобіля  вартістю понад 330 тис грн.

За обґрунтованої та послідовної позиції прокурорів у судовому засіданні депутатів визнано винними та накладено на них адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі 50 та 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян кожному.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі