Гасити пожежу на сміттєзвалищі у Плебанівці рятувальникам заважали місцеві працівники

Опубліковано:
27 Березня, 2019

24-25 березня сталось дві пожежі сміття на території сміттєпереробного комплексу ТОВ «ЕКО БАЛАНС ТЕР» в селі Плебанівка Теребовлянського району. Обидва рази співробітники ДСНС гасили осередки горіння на площі близько 100 метрів квадратних. До гасіня останньої з пожежа вогнеборці не могли пройти на територію, де виникла пожежа, близько 2-х годин – їм перешкоджали співробітники підприємства.

Обставини події і причини виникнення пожеж з’ясовують. Розглядають кілька версій займання – зумисні підпали, необережне поводження з вогнем або ж самозаймання сміття, яке могло статися внаслідок порушення технології його зберігання. «Якби на сміттєзвалищі забезпечували надійну охорону полігону з твердими побутовими відходами та дотримувалися вимог правил пожежної безпеки то надзвичайної події могло б і не бути», – вважає начальник Теребовлянського районного відділу У ДСНС України у Тернопільській області Руслан Гнатяк. Він ініціював перед створення комісії за участю фахівців пожежно-рятувальної служби, держпродспоживслужби, екологічної інспекції та представників Теребовлянської ОТГ для ретельного вивчення ситуації.

До слова, пожежі на сміттєзвалищах є вкрай шкідливими для довкілля та негативно впливають на здоров’я людини. Адже разом з повітрям у легені вривається задушливий дим, а разом з ним – різноманітні токсичні, шкідливі для здоров’я хімічні речовини, що виділяються в процес горіння, зокрема сполуки свинцю, ртуті і інших важких металів.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #сміття, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: