Новий формат для професійного зростання учительства України

Опубліковано:
27 Березня, 2019

Уміння критично мислити, повне і цілісне взаєморозуміння із однокласниками та вчителями, гармонія із собою та довколишнім світом, вміння застосовувати отримані знання у дорослому житті – це Нова українська школа, якої треба прагнути. Щоб така школа запрацювала, її треба створити. А щоб її створити, має бути згуртована команда. “Інтеграція, емпатія, командна робота в  Новій українській школі” – під такою назвою на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Великі Гаї» 28-го березня відбудеться Афілійована (не) конференція (міні-EdcampVelyki Gaji). Її учасниками (а це 180осіб!) будуть не лише освітяни, а й представники різних професійних напрямків, які зацікавлені  у позитивних змінах сучасної освіти, з різних куточків України.  

Сучасний світ–це величезна можливість і величезний виклик, це світ, який швидко змінюється, а отже потребує змін у всіх сферах життя та нових підходів, зокрема в освіті. Запропонована сесія тренерки the LEGO Foudation Надії Фігурської, наприклад, має на меті допомогти освітянам зорієнтуватися в бурхливому просторі змін та відповісти на такі запитання: яким чином підготувати дітей до життя у світі, який швидко змінюється та які вміння і навички потрібні для успішної реалізації в майбутньому? Чому гра є дієвим інструментом для всебічного розвитку дитини? Чому гра повинна бути основним методом навчання в школі? Які можливості для особистісного та професійного зростання педагога надає підхід навчання через гру? 

Марта Томахів– спеціалістка Проекту формування академічної доброчесності в школі, Американської Ради з міжнародної освіти в Україні– SAIUP. Під час сесії у спільному діалозі можна буде обговорити основні теоретичні та практичні аспекти академічної доброчесності, зрозуміти важливість їхнього дотримання у контексті НУШ; отримати інструменти, що допоможуть просувати культуру академічної доброчесності у своїй школі та використовувати на уроках із усіх дисциплін. 

Серед спікерів події випускниця Великогаївської школи – Ольга Відєєва (Конопка),  психолог, що практикує гештальт-підхід, гештальт-консультант. Основною діяльністю п. Олі, її хобі та пристрастю є психологія. Тут вона досліджує світ, себе, людей, стосунки. Спеціалізується на кризовому консультуванні та роботі з травмою. Працює зі стосунками та психологічними межами, питаннями ідентичності, професійного/емоційного вигоряння. У роботі вчителя ресурс особливо необхідний, адже педагог багато “віддає”–свої знання, уміння, навички, енергію та емоції. Особистий ресурс – це те джерело, де можна братии сили, щоб не перевтомлюватися, не вигоряти, і залишати енергію не лише для роботи, а й для власного життя. Ольга запрошує учасників EdCamp на практичний психологічний воркшоп пошукати свої нові джерела ресурсу та дослідити уже існуючі, які ви не помічаєте.

Усі навколо говорять про команду, успішну команду… Хто саме повинен її формувати?.. Керівник? Вчительський колектив? Батьківська громада? Як це, бути повноправними партнерами, вміти співпрацювати та працювати результативно? Лілія Анатоліївна Вавринів – сучасна, креативна, вимоглива директорка школи. Під її керівництвом освітній заклад із кожним роком набуває все більш позитивного іміджу та популярності. «У сучасній школі важливо все, і важливі всі!Труднощі та проблеми? Звичайно, є. Їх не потрібно боятися чи приховувати, потрібно діяти!», – каже Ліля Анатоліївна і запрошує поділитися досвідом, як за кілька років можна створити сучасну та авторитетну школу, де важливо все: від оформлення стін до бажання дітей навчатися.

EdCamp Ukraine – це (не)конференції для шкільнихпедагогів, які уже четвертий рік проходять в Україні у новому дискусійному форматі для особистого професійного зростання, підвищення професійних компетентностей, обміну досвідом вчительства України. Вчителі важливі!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вчитель, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: