Набув чинності закон про визнання воїнів УПА учасниками бойових дій

26.03.2019 20:43   Джерело: Волинь
Опубліковано : Новини Тернопілля

26 березня в Україні набув чинності закон про визнання воїнів Української повстанської армії (УПА) учасниками бойових дій.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться на сайті ВР України.

Закон вносить зміни в ст.6 закону про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту.

Учасниками бойових дії визнаються воїни Української повстанської армії, які брали участь в бойових діях проти німецько-фашистських загарбників на тимчасово окупованій території України в 1941-1944 роках, які не вчинили злочини проти миру і людства, і були реабілітовані.

Після набуття чинності прийнятими змінами учасниками бойових дій будуть визнані також воїни Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) "Поліська Січ", Української народної революційної армії (УНРА), озброєних підрозділів Організації українських націоналістів.

До цього переліку також входять воїни, визнані борцями за незалежність України в XX столітті, згідно з законом про правовий статус і вшанування пам'яті борців за незалежність України в XX столітті.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада проголосувала в першому читанні і в цілому за законопроект про внесення змін до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України в XX столітті", а 7 грудня голова парламенту Андрій Парубій його підписав.

23 грудня 2018 року цей закон підписав Президент України Петро Порошенко. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Волинь  

Коментарі