Мандрівний ляльковий театр «Книга і лялька» – розправляє творчі крила

Опубліковано:
22 Березня, 2019

21-го березня Тернопіль був щедрим на культурно-просвітницькі заходи. Один із них відбувся у міській бібліотеці-філії для дітей №4 – Центр Коронації Слова. Чергове заняття-літературний ігроленд “Мистецтво душі. Бути почутим…” (в рамках проекту громадських ініціатив “Можливості обмежені, здібності – безмежні”) зібрав вихованців ТОНРЦ (ДЦП). 

Програма була насиченою і цікавою: дітки побачили справжню лялькову виставу за казкою відомого українського педагога і письменника Василя Сухомлинського “Як зайчик до школи збирався”. Працівники книгозбірні дуже пишаються своїм мандрівним ляльковим театром “Книга і лялька”, адже його творцями і, водночас, безпосередніми учасниками є юні школярки, активні читачки цієї бібліотеки: Христинка Маршівська, Юля Сендецька, Каріна Маршівська і Ванесса Сендецька.  “Казка, – завжди повторював В.О. Сухомлинський, – це, образно кажучи, свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки і мови. Діти розуміють ідею лише тоді, коли вона втілена у яскравих образах. Казка – благородне і нічим не замінене джерело виховання любові до Вітчизни. Патріотична ідея казки – в глибині її змісту, створені народом казкові образи, що живуть тисячоліття, доносять до серця і розуму дитини могутній творчий дух трудового народу, його погляди на життя, ідеали, прагнення. Казка виховує любов до рідноїземлі вже в тому, що вона – творіння народу” . Після вистави дітлахи слухали “Добру пісню” у виконанні вже згаданих юних акторок. А ще – спілкувалися із письменницею і журналісткою (авторкою цих рядків) Валентиною Семеняк. Тема розмови була продовженням вистави: що таке добро? Чому треба поспішати робити добро іншим?

Ляльковий театр у бібліотеці – це креативна знахідка, це великий плюсик до роботи працівників цього просвітницького закладу, адже така форма роботи зближує всіх, хто у ньому задіяний, і не тільки. Та найголовніше – відкриває серця маленьких глядачів, допомагає їм з надією і вірою, з позитивом відкривати для себе довколишній світ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лялька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: