Як Міністр екології з Заставним і Барною подорожував Тернопільщиною

21.03.2019 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Як подолати проблему утилізації твердих побутових відходів на Тернопільщині, говорив з представниками місцевої влади і народним депутатом Романом Заставним Міністр екології Остап Семерак під час свого візиту в нашу область. Голова облдержадміністрації нагадав, що це питання хвилює Тернопіль ще відколи теперішній парламентар Роман Заставний був головою обласного центру. Тоді опоненти вміло перевели збір сміття із господарської – в політичну проблему.

Під час зустрічі з Міністром місцева влада зізналася, що вже має кому передати на баланс досі не задіяну сміттєсортувальну лінію, яку придбали за бюджетні гроші ще обласна рада 2009 року. Запустити установку погодилися в Бережанах.

null

Водночас, зустрівшись зі студентами Тернопільського педуніверситету, Міністр пообіцяв допомогти жителям міста вирішити проблему з шкідливими торфяними котельнями, а також заслухав пропозиції науковців щодо очистки Тернопільського ставу.

Разом з народними депутатами і обласною владою Остап Семерак оглянув очисні каналізаційні споруди в Чорткові, які почали реконструювати у 2017 році. На їх оновлення з держбюджету виділили 30 млн. грн.

У Заліщиках Міністр взяв участь у відкритті реконструйованого офісу адміністрації національного природного парку «Дністровський каньйон». Він наголосив, що особливу увагу зараз приділяють роботі таких адмінцентрів, оскільки із держбюджету останні роки виділяють більше коштів на охорону навколишнього середовища. А також вже заплановано розширення парку «Дністровський каньйон».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі