ВО «Батьківщина» не порушувала виборче законодавство, – поліція

Опубліковано:
19 Березня, 2019

Днями в інформаційному просторі області з’явились фейкові статті про підкуп виборців партією «Батьківщина». В даних статтях опубліковані списки прихильників та членів ВО «Батьківщина» різних районів Тернопільщини, яких автори статей назвали такими, що «продали» свої голоси.

«Найперше, відзначаю, що це провокації СБУ та їх поплічників, які інкримінують прихильникам ВО «Батьківщина» підкуп виборців.

Заявляю, що за час усіх виборів, що відбуваються на теренах Тернопільщини, ніколи представники ВО «Батьківщина» не купували голоси на відміну від діючої партії влади.

По-друге, оприлюднені списки представників партії ВО «Батьківщина», які є агітаторами, членами ДВК та спостерігачами – проходили тренінг щодо дотримання норм виборчого законодавства.

По-третє, хочу звернутится до усіх наших прихильників та членів ВО «Батьківщина» з проханням не піддаватися на провокації та не вірити у брехливі технології та залякування антинародного, антиукраїнського та злочинного режиму Порошенка», – заявив керівник Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Більше того, партійці «Батьківщини» затребували офіційні відповіді у правоохоронних органів, де йдеться про те, що ні в СБУ, ні в ГУ НП у Тернопільській області не порушено жодної кримінальної справи щодо підкупу виборців представниками ВО «Батьківщина».

null

Крім того, публікуючи дані списки людей, замовники фейкових статей порушили законодавство України. Бо стаття  32 Конституції України не допускає збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди. За вказані дії наступає кримінальна відповідальність за ст.182 Кримінального кодексу України, яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років за порушення приватного життя.
Разом з цим, оприлюднені членами Блоку Петра Порошенка документи містять персональні дані членів місцевих партійних організацій ВО «Батьківщина», які відповідно до п.1,2 ст.5 Закону України «Про захист персональних даних» є об’єктом захисту. Розпорядником персональних даних вказаних осіб є керівництво обласної партійної організації ВО «Батьківщина», яке нікому з третіх осіб не передавала вказані дані, а також не передавала повноваження по їх збору, зберіганню та обробці.

«Ми звернулися до НАБУ та ДБР  дати правову оцінку діям членів президентської партії, бо такі їхні дії спрямовані на зрив виборчого процесу, адже проти людей, які є членами ДВК та мають організовувати виборчий процес, ведеться залякування та брехлива провокаційна кампанія щодо зняття їх з голів, заступників та членів ДВК», – додав Василь Деревляний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батьківщина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: