Доньці загиблого журналіста і Тернополя призначено стипендію Президента України

19.03.2019 08:13   Джерело: Думай
Опубліковано : Новини Тернопілля

Стипендія Президента України буде виплачуватися Юстиніані Гурняк, 2012 року народження, доньці журналіста із Тернополя Віктора Петровича Гурняка.

13 березня Відповідний проект Указу Президента України «Про призначення стипендій дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків» схвалив Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, Віктор Гурняк загинув 19 жовтня 2014 року під мінометним обстрілом. Це сталося, коли він вивозив поранених у районі 32-го блокпосту поблизу селища Сміле Слов’яносербського району Луганської області. Його було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня. Правозахисна ініціатива «Євромайдан SOS» проголосила Віктора Гурняка лауреатом у номінації «Людина світла». Він отримав звання «Почесний громадянин міста Тернопіль» (2015), а також нагороджений посмертно орденом «Народний Герой України».

Віктор Гурняк навіть на полі бою продовжував активну журналістську діяльність. Його фотороботи були розміщені на виставках у Польщі, Естонії та Німеччині. Зокрема, фотовиставка Віктора Гурняка з майже півсотні світлин із лінії фронту і визволених та окупованих міст зі сходу України «Донбас: війна та мир» відбулася у грудні 2014 року в Європарламенті. З 16 по 31 січня 2015 року в Українському Національному Музеї в Чикаго (США) пройшла фотовиставка «Віктор Гурняк: дорога з Майдану».

Нагадаємо, що згідно з Указом Президента України № 428/2002 «Питання соціального захисту дітей журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків» стипендії призначаються і виплачуються дітям до 18 років, а дітям-інвалідам – до 23 років. У разі коли діти навчаються за денною формою у навчальних закладах, стипендії виплачуються до закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Думай  

Коментарі