На Тернопільщині розпочинають «полювання» на паліїв трави

Опубліковано:
18 Березня, 2019

Понад двадцять пожеж в екосистемах трапляється щодоби на Тернопільщині, – констатують в управлінні ДСНС області. Тільки цієї весни рятувальникам краю доводилося ліквідовувати понад двісті пожеж. Відтак в регіоні проводитимуть спеціальні рейди за участю поліції та екологів на виявлення паліїв сухої рослинності, – пише За Збручем.

Порушникам доведеться платити чималі штрафи, зокрема за спалювання сухої рослинності передбачені стягнення: від 170 до 1500  гривень для фізичних осіб; посадовим особам доведеться заплатити від 850 гривень.

«З приходом весни пожеж в екосистемах побільшало. Негативна статистика актуальна для більшості регіонів країни. В нашій області рятувальники інколи виїжджали на гасіння пожеж по тридцять разів за добу. Це величезні затрати і ризики. Загалом один виїзд обходиться у більше, ніж десять тисяч гривень», – каже начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи управління ДСНС в тернопільській області Сергій Данілін.

Додамо, минулого тижня у Заліщицькому районі після спалювання сухої трави місцеві виявили тіло жінки. Загиблій – 64 роки. Обставини смерті встановлює поліція.  

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожежа, #тернопіль, #тернопільські новини, #трава, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: