Студент винайшов екоелектроровер – у Тернополі святкували з цілим світом 15 рік платформи Arduino

Опубліковано:
18 Березня, 2019

Вперше День робототехніки ArduinoDay  святкували у Тернополі минулоріч у травні. Цього року подію відзначили 16 березня у Центрі науки Тернополя. 

“Наша місія – збудувати мости співпраці і надати спільний простір для усіх Arduino-мейкерів. У вік інформаційних технологій роботи та “розумні” речі, це близьке майбутнє. Ми заохочуємо молодь до технічної творчості та обрання нових перспективних професій.” – прокоментували координатори події доценти кафедр ТНТУ ім. І. Пулюя. Усіх бажаючих запросили через соціальні мережі. 

Учасники свята побували на цікавих майстер-класах і отримали сертифікати про їх проходження. Заслухали доповіді досвідчених розробників та могли отримати консультації експертів. Побачили корисні розробки: “Автономна розумна теплиця (Automated Greenhouse)”, “Інформаційна технологія екомоніторингу (IoT та екосистема)”,  Інтерактивний наплічник, “Розумний” будинок, “Сигналізація за допомогою лазерів”, “Система спортивного хронометражу”, “Система автоматичного освітлення”, “Дистанційно керований автомобіль”, “Back engineering та Ардуіно проекти” та багато інших, які легко можна застосовувати вдома, в офісах, на подіях. А також практичне застосування для Smart City, Smart House та Smart Agro.

“Arduino Day відзначають щорічно вже 15 років поспіль. Цього року святкували день народження платформи Arduino в 106 країнах світу (659 міст), – розповіла очільниця “Центру Науки Тернополя” Христина Білінська. – На цій події гості, побачили корисні розробки, які легко можна застосовувати, як вдома, так і в офісах, на подіях. Наші гості змогли і самі зібрати робота на основі платформи Arduino.”

Обплетений дротами ровер, підсвітлений світлодіодними стрічками, незмінно привертав увагу – у Тернополі знову вигадали щось новеньке для цього виду екологічного транспорту, автор розробки Павло Романишин, студент ТНТУ ім. І. Пулюя. Деталі про ровер – згодом. 

Приємним бонусом для стали ардуіно-набори, горнятка, сувеніри – призи від спонсорів події. Усього сім міст в Україні відзначає ArduinoDay. В Тернополі 46 проектів представили 9 команд, 78 учасників. На святі робототехніки, працювали 16 інструкторів, було презентовано 200 воркшопів, заслухано 9 виступів, розіграно 22 призи ArduinoD19_Ternopil Kit.

Гість події професор ТНПУ ім. В. Гнатюка Зоряна Лановик, яка також пройшла воркшоп, із захопленням висловилась: “Ви сьогодні здійснили грандіозний проект. Такі справи не під силу одній людині, це може зробити тільки команда однодумців. І в цьому таємниця Вашого успіху, – ви всі – мрійники-реалісти. І найважливіше, що ви сьогодні зробили, – ви посіяли цю мрію в  душах усіх цих дітей. І цей день назавжди залишиться в їхній пам’яті світлим спалахом. І я думаю (чи хочу вірити), що для багатьох дітей той енергетичний імпульArduinoDayс, що вони отримали сьогодні, стане потужним рушієм у житті. Сили вам і натхнення для втілення всіх ваших задумів! Духу єдності вашій команді!”

Перебіг події можна відслідкувати за хештегом #ArduinoD19_Ternopil.

До організації свята робототехніки долучились Тернопільська міська рада, ГО “Центр науки Тернополя”, ТНТУ ім. І. Пулюя, ТНПУ ім. В. Гнатюка, Технічний коледж ТНТУ ім. І. Пулюя, Галицький коледж ім. В. Чорновола, Тернопільська міська станція юних техників.

Захід відбувався у рамках реалізації громадського бюджету “Рік науки та молодіжних ініціатив, 2019”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото з події ArduinoDay

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #велосипед, #винахід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: