«Українців має бути більше», – Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Опубліковано:
17 Березня, 2019

Уряд зробив ще один крок, спрямований на підтримку родин з дітьми та збільшення народжуваності в країні.

13 березня на засіданні Кабінету Міністрів було ухвалено рішення запровадити з квітня виплату додаткової допомоги багатодітним сім’ям. Відтак багатодітні родини отримуватимуть щомісяця 1700 грн від держави на третю, четверту і кожну наступну дитину до досягнення нею 6-ти років. Допомога призначатиметься і виплачуватиметься органами соцзахисту населення за місцем проживання родини. Таку допомогу отримають майже 160 тисяч дітей з багатодітних сімей.

На сьогодні вже успішно впроваджені інші програми підтримки родин з дітьми, зокрема:

– З вересня 2018 року працює урядова ініціатива «Пакунок малюка». Всі новонароджені, а це на сьогодні вже 144 260 родини-власники «пакунка малюка». Кожний новонароджений малюк отримує від держави пакет з найнеобхіднішими в перші місяці життя речами. Зокрема, це одяг, підгузки, пелюшки тощо. Дитина з перших днів життя отримує усе необхідне, незважаючи на рівень матеріального забезпечення батьків.

– У 2019 році українські родини мають можливість отримати ще один вид соціальної допомоги – «муніципальна няня». Крім щомісячних 860 гривень виплат на дитину, сім’я може безповоротно щомісяця отримувати ще 1 626 гривень на відшкодування послуги няні.

Процедура: батьки самостійно обирають няню, укладають з нею цивільно-правовий договір, який не потребує нотаріального завірення. Після цього вони мають подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги «муніципальна няня». Компенсація виплачуватиметься управлінням соцзахисту населення в кінці кожного місяця й автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого станом на 1 січня відповідного року.

– У 2018 році вперше придбали 829 квартир для тих, хто виховувався лише у дитячих будинках.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гройсман, #дитина, #народжуваність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: