Студенти і викладачі факультету обліку і аудиту ТНЕУ взяли участь у щомісячному проекті «Філософія Літературних Читань з Марією Баліцькою “СловоСвіт”, що вже традиційно проходить  у бібліотеці  закладу вищої освіти ім. Л. Каніщенка. Цього разу захід був приурочений 205-річчю від Дня народження Філософа, Пророка, Поета, Художника, Кобзаря Тараса Шевченка.

Присутні зацікавлено слухали священика – автора книги “Бог і Шевченко” Михайла Шевченківа, читали/творили поетичний віночок Кобзареві, який вивершили одночасним декламуванням “Заповіту”. «Сподіваємося, – каже письменниця Марія Баліцька», – Світло Пророчого Тарасового Слова, що вчить любити Бога, Україну, земний рай… , і надалі буде дороговказом креативній студентській молоді, їхнім наставникам та усім учасникам “СловоСвіту”, які світлими справами сповнятимуть настанови Великого Кобзаря». Окрасою ФілософіїЛітературнихЧитань з Марією Баліцькою “СловоСвіт” була виставка численних рідкісних/раритетних книг Тараса Григоровича Шевченка та ошатне оформлення барвистим вишитим рушником читальної зали бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка. У центрі – серед багатокнижжя, в оксамитових кольорах можна бачити картину. Її автор –  Марія Баліцька. Це ілюстрація до творів Шевченка.

null

 

null

 

null

 

null

Фото з архіву бібліотеки

Шевченка треба читати!
Шевченка треба розуміти.
Шевченка треба відчувати, як подих Правди, щоби усвідомлено перебувати/жити у Світлі Тарасового Слова, адже Шевченка слухати  – як Бога,
Його безсмертний “Заповіт”, ачи “Лілею”…
Віршів много – їх перечитує весь Світ!
“Свою Україну любіть!
Любіть її во время люте…”
Шевченка Слово не забуте, та хто ж сповнить цей заповіт!?!
Душа, що мріяти не хоче,
Що не літає вище хмар, – не осягне Слово Пророче, яке нам заповів Кобзар!

Марія Баліцька

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #баліцька, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: