Українці повинні підтримати твердого патріота, – Петро Жук

Опубліковано:
14 Березня, 2019

Українцям вже на цих виборах потрібно показати значну підтримку твердому патріотичному кандидату, щоб будь-який майбутній президент діяв в інтересах України.

Таку думку висловив директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України, соціоінформатик Петро Жук.

Науковець висловив думку, що під час президентської кампанії швидше за все переможе Петро Порошенко, що користується у кампанії державною патріотичною риторикою. Однак у майбутньому переможець виборів може від неї відійти, якщо вже на цих виборах українці не покажуть високої підтримки твердого патріотичного кандидата.

“Президентом швидше за все стане Петро Порошенко. Адже в теперішньому стані українське суспільство твердо дотримується приказки: “Краще синиця в жмені, ніж журавель в небі”. Кампанія Порошенка ведеться у державницькій патріотичній риториці. Але після перемоги на виборах, він не обов’язково буде виконувати дії, які відповідають цій риториці. Можуть змінитися обставини, які змінять і президента. Приклад цього показав Леонід Кучма, коли прийшовши до влади на проросійській риториці, але не став віддавати Україну Росії. Одна з обставин, яка змушує будь-якого президента не діяти проти України, не робити України неукраїнською, є потужний тиск патріотичних сил. Але для цього вже на цих виборах треба показати, що такі сили є. Тобто, що значна частина виборців підтримує кандидата з твердою однозначною патріотичною позицією”, – зазначив Петро Жук у своєму коментарі.

Зауважимо, що націоналістичні сили об’єдналися навколо єдиного кандидата, представника ВО “Свобода” Руслана Кошулинського.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кандидат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петро жук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: