«Тарасові слова – душа народу» – так назвали свій захід у тернопільській бібліотеці

Опубліковано:
14 Березня, 2019

Осягнути велич Тараса Шевченка практично неможливо. Щоб зрозуміти і відчути поета, треба «тягнутись» до його слова (поезії), треба прагнути дивитись на світ його очима. «Бо насправді Шевченкова система вартостей є тотально етичною: це повага до людини, любов до людини і любов до добра.

Це абсолютне неприйняття вірусу зла в усіх його формах – від рівня між людських стосунків (зраджена дівчина чи людський обман) і аж до рівня глобального, про який можна сказати словами Германа Гессе: «Як тріщина пройшла по всьому твориву». І саме з цих позицій треба дивитися на Шевченка як той великий дух, котрий захищає народ, що породив таку людину» (з інтерв’ю Оксани Забужко «Літературній Україні» за 9 березня 2019 року).

null

Фото з архіву бібліотеки

Тож добру справу організували берегині книгозбірні: З нагоди 205- річниці з дня народження Великого Кобзаря, для учасників соціальної ініціативи “Єднання поколінь”, в міській бібліотеці-філії № 5 для дорослих  відбулося вшанування пам’яті поета.  Літературну композицію “Сердечні пристрасті й розчарування Кобзаря” підготували учні Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи ім. І. Герети під керівництвом бібліотекаря школи Марії Гаврон.  Завідувачка бібліотеки Надія Данчевська презентувала арт бук “Жінки, яких кохав поет”, виготовлений працівниками бібліотеки.

 Музичною родзинкою свята було виконання пісень бандуристки Марії Корчак – студентки IV курсу Тернопільського музичного коледжу ім. С. Крушельницької.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: