Музикант посеред Тернополя влаштував акцію та «лікбез» для перехожих

Опубліковано:
12 Березня, 2019

Сопілкар Владислав Козаченко вирішив пограти в центрі Тернополя Гімн України, розказуючи, який нині день. Люди йому пропонували гроші і дивувались, коли чоловік розказував історичні факти. Про це сопілкар розказав на сторінці у Фейсбуці, – пише Доба.

— Провів поодинокий, перший у своєму житті, флешмоб, у самісінькому серці Тернополя (біля пам’ятника Соломії Крушельницькій),  10 березня 2019. Грав протягом 10 хвилин Державний гімн України. Присвятив свій виступ 154 річниці з дня першого публічного виконання гімну України. Ділюсь враженнями. За ці 10 хвилин, підійшло 4 людини з грішми: жіночка з двадцяткою, чоловік зі жменею гривень, хлопчик з кількома папірцями і ще одна дівчина з десяткою. Всім їм розповів про мету свого виступу (це флешмоб, присвячений..).

Сопілкар зазначає, що було надзвичайно приємно  розповісти, коли і де вперше було виконано публічно гімн України, який і став державним.

— Всі перехожі цього не знали.. Тепер знатимуть, бо грошей я не взяв (хоча й хотілося). Отож, 10 березня — 154 роки, з дня першого публічного виконання гімну України, який відбувся у Перемишлі, як завершувальна композиція, присвячена Тарасові Шевченкові. На честь 140ї річниці цього дійства було випущено пам’ятну монету 10 гривень. Чому не біля пам’ятника Тарасові Шевченку? — там нині вітер, і нема нікого з людей..

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гімн, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #флешмоб, #шевченко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: