Тернопільська танцівниця підкорювала Прагу

05.03.2019 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Юлія Сиротюк

Тернопільська танцівниця та тренер із латиноамериканських танців Наталія Ванярха відвідала Чехію на Prague Bachata festival.

null
Наталія разом із Maurizio & Simona (фото з особистого архіву танцівниці)

Кожних вихідних в різних місцях світу відбуваються танцювальні фестивалі, які, зазвичай, тривають 3 дні: п’ятниця, субота, неділя. Такий розклад дає можливість приїхати людям, які працюють у бідні. Цей фестиваль тривав з 22 по 24 лютого, і був зосереджений на бачаті, хоча меншою мірою були ще майстер – класи по кізомбі.

«Prague Bachata festival я примітила ще в серпні, коли перший раз поїхала на танцювальний фестиваль у Варшаву. Там висіла реклама і в мене зразу загорілись очі, бо побачила, що там зберуться більшість моїх улюблених пар по бачаті. Тому, вже мала ціль на лютий», – ділиться Наталя.

Празький фестиваль бачати заснований майстрами, або їх ще часто називають бачата – душами Pavel & Eli, які люблять і танцюють танець від усього серця.

Протягом трьох днів відомі бачата – тренери проводили майстер – класи та заряджали енергією учасників фестивалю. А саме: Maurizio & Simona з Італії, Abdel & Lety з Іспанії,  Kiko & Chtistina з Німеччини, Marcelo & Belen з Аргентини, Motty Sisam з Ізраїлю, Jazzy з Франції та інші.

Такі фестивалі зазвичай платні, переважно початкова ціна буває одна, а чим ближче до події – вона зростає. Організатори якраз забезпечують за ці кошті усе дійство: танцювальну програму, зіркових тренерів, оренду залів для майстер-класів; вечірки, подарунки на змагання, якщо такі проводять при фестивалі, шоу на кожний вечір (виступи різних танцювальних пар і колективів).

Наталя також розповіла, що часом організатори домовляються про дисконтні програми з готелями для поселення приїжджих танцюристів.

Відвідати фестиваль з’їхалось чимало бажаючих з різних куточків світу – справжніх поціновувачів бачати. Наталя каже: «Я особисто знайомилась з людьми з Єгипту, Амстердаму, Словаччини, Москви, Італії, Іспанії. І навіть з українцями, які там проживають. Хоча ми спершу розмовляли англійською, поки не з’ясували, що земляки».

Близько 300 людей переймали досвід від зіркових тренерів, а вечорами запалювали на гучних вечірках та тренували свої здібності.

 

«Фестиваль бачати – це можливість побачити й навчитись нових танцювальних комбінацій, вийти на міжнародну танцювальну сцену і, звичайно ж, познайомитися із новими людьми з усієї Європи. Фестиваль допомагає підняти свій рівень танцю на щабель, а то й на два вище», – ділиться Наталя.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі