Громада села Гніздичне на Тернопільщині відстояла право молитися в Українській церкві

Опубліковано:
4 Березня, 2019

Минулої неділі, 3 березня, у селі Гніздичному Збаразького району прихильники РПЦ на чолі зі священиком Стефаном Баланом здійснили спробу захопити храм. Громада села, яка ще у січні перейшла до Православної Церкви України, з допомогою активістів відстояла своє право молитися в Помісній Церкві.

«3 березня ввійде в історію для села Гніздичне, як день незламної боротьби за власну українську віру. Українська громада показала незламність духу та відважність, перемігши усі протистояння та провокації проросійської громади на чолі з попом. Незважаючи на усі словесні перепалки та застосування сили, люди стояли до кінця, боронячи своє село від московської пропаганди», – йдеться у повідомленні на сторінці «Правий Сектор Тернопільщина» у соцмережі.

Зазначається, що жінка, до якої син священика УПЦ МП застосував фізичну силу, перебуває у лікарні зі значними тілесними ушкодженнями.

Коментуючи ситуацію, що склалася в Гніздичному, настоятель храму Преображення Господнього протоієрей Іван Лесик зазначає, що поборники «русского міра» практично зірвали Богослужіння, увірвавшись до храму. Крім застосування сили до парафіян, які боронили храм (за словами о. Івана, потерпіли дві жінки), лунали образи і погрози.

Нині розслідуванням інциденту займаються правоохоронці.

Нагадаємо, після сутичок на релігійному грунті у Гніздичному місяць тому священик РПЦ Стефан Балан потрапив у лікарню нібито з важкими травмами голови і всього тіла, а також зламаним пальцем. За словами батюшки, травм йому завдали парафіяни Української церкви і правоохоронці. Однак наступного дня після докладного інтерв’ю на лікарняному ліжку, яке з’явилося на сайті «Союзу православних журналістів», о. Стефан раптово «зцілився» і залишив стіни медзакладу.

null

Журналісти відзначили, що сталося справжнє «диво медицини». «І сказав йому, встань і йди. Він встав і пішов», – саме так, за їхніми словами, повинен звучати коментар головного лікаря лікувального закладу, де дивним чином «зцілився» побитий священик РПЦ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Гніздичне, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парафія, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: