Не тільки Почаєв і Зарваниця: створено мапу сакрального Тернопілля (Фото)

Опубліковано:
4 Березня, 2019

Тернопільську сакральну архітектуру перенесли на інтерактивну карту.

Тернопільска область надзвичайно насичена релігійними громадами та відомими далеко за межами України духовними центрами в Почаєві, Зарваниці. Але теренами Тернопілля розсипано чимало менш відомих сакральних споруд, про які знають лише місцеві жителі, і куди рідко дістаються туристи й навіть паломники. Амбітну мету дослідити та картографувати ці пам’ятки поставили собі місцеві історики, що об’єдналися в “Центр дослідження  духовної культури Тернопілля”. Сьогодні на сайті Центру вже можна знайти карту області з позначеними на ній релігійними пам’ятками та короткою інформацією про них., повідомляє memorua.org.

Кампанія “Пам’ять Нації” поспілкувалася з представницею центру:

Студенти та викладачі працюють над даним проектом та заохочують всіх бажаючих до пізнання культури рідного краю. Проект займається дослідженням архітектурних пам’яток, мистецьких творів, цікавих жителів Тернопілля. Дописувачі сайту звертають увагу також на культурницькі події міста, України та світу.

Беручи до уваги те, що Тернопільщина багата історичними та духовними пам’ятками, створення інтерактивної карти стало практично необхідністю. Сама наявність такої кількості сакральних пам’яток різних конфесій і надихала, і подала ідею зробити саме інтерактивну карту.

Студенти по кожному району Тернопільщини обирали і збирали перелік пам’яток, які збереглися до сьогоднішніх днів, систематизували отримані відомості і, опрацьовуючи історичні джерела, описували їх. Інтерактивна карта є своєрідним орієнтиром як для учасників проекту, так і для туристів і тих, хто просто цікавиться культурою та історією свого краю. Коли студенти працювали над її створенням то насамперед дізналися багато нових відомостей про пам’ятки кожного району, були здивовані, що існують оригінальні пам’ятки архітектури , які до цього дослідження взагалі не були їм відомими.

Хотілося б додати, що проект «Центр дослідження духовної культури Тернопілля» запрошує до співпраці молодих науковців, релігієзнавців та туристів. Можливою є участь у спільних проектах, зустрічах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карта, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #святиня, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: