Тернопільські учні стануть учасниками Олімпіади геніїв у США

01.03.2019 20:43   Джерело: Реально
Опубліковано : Настя Острозька

Учениця 11 класу Тернопільської CШ №3 Олександра Хомишин стане однією із трьох українців на престижному міжнародному конкурсі I-FEST-2019 у Тунісі, куди вона поїде вже 21-26 березня. А мене та Волошина Петра (обоє – учні 11 класу ТУГ ім. І. Франка) було запрошено на GENIUS Olympiad (м. Освего, Нью-Йорк, США), що відбуватиметься 17-22 червня 2019, повідомляє сайт Реально.

Ще у вересні ми з друзями взяли участь у національному відборі Міжнародної конференції юних вчених «ICYS-2019». Перший етап був достатньо простим та включав у себе заочне оцінювання наших робіт експертами. Ті учасники, чиї роботи отримали схвальні відгуки, отримали запрошення на проходження співбесіди англійською мовою.

“Наступним кроком до нашої цілі була участь у Всеукраїнській науковій школі НЦ «МАН України» з підготовки до міжнародних конференцій юних дослідників, що проходила в Києві 1-3 листопада 2018 року. Навчання у «школі» спрямовувалося на розвиток найважливіших навичок: знання англійської мови, уміння презентувати проект і володіння науковими методами. Насичена програма тренінгу передбачала лекції, практикуми, інтелектуальні ігри, квести та семінари. Спілкування із однолітками дало нам змогу неймовірно провести час, а компетентні поради команди та журі дозволили покращити як саму роботу, так і її презентацію.

Останній етап – серія Skype-інтерв’ю з провідними українськими науковцями – був найважчим та найвідповідальнішим, адже саме він і вирішував хто ввійде до команди міжнародних конкурсів МАН. Справді пишаюся тим, що усі три учасники, що представляли Тернопіль, посіли призові місця у Національному відборі та були рекомендовані до участі у міжнародних конкурсах” – пише Надія Касянчук, слухач Обласного відділення МАН України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі