Хіба місце Пушкіну на вулиці Чорновола?

01.03.2019 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Невже пам’ятник Олександру Пушкіну перенесуть з центру Тернополя?

Саме це питання обговорюють тернополяни після публікації допису на Facebook Тараса Серетного.

Депутат Тернопільської міської ради подав проект рішення про перенесення пам'ятника Олександру Пушкіну. Він закликає возвеличувати українських історичних постатей та захисників України, адже війна з Росією триває, і на Сході досі гинуть люди.

Тема перенесення пам’ятника російського поета та письменника з центру міста вже не вперше обговорюють громадські організації Тернопільщини та самі тернополяни. Людям дивно, що в такий складний для України час у центрі Файного міста красується пам’ятник великоросу Пушкіну. Активна громадськість міста протягом декількох років пропонує перенести пам’ятник Олександру Пушкіну з центру на однойменну вулицю або знайти для російського класика затишне місце у одному із парків Тернополя.

У своєму дописі в соцмережах Тарас Серетний згадав Антіна Мухарського, який у жовтні 2018 року під час перебування в Тернополі на презентації своєї нової книжки "I am not Russia" був дуже здивований пам'ятником російського поета в самому центрі міста. В образі Ореста Лютого він прочитав радикальну версію українською мовою вірша "У лукоморья дуб зеленый" - "Стоїть верба поблизу лісу".

Якщо наявність пам'ятника російському поету більше, ніж дивує киян, то, можливо, і тернополянам варто задуматися про доцільність такого монумента у серці файного міста. Згадаймо українську історію, бережімо культурні цінності України та власну національну ідентичність. Може, це допоможе нам без докорів сумління позбутися не тільки Пушкіна у Тернополі, а й совкізму у наших душах.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі