На Тернопільщині – спалах африканської чуми свиней

28.02.2019 22:13   Джерело: Терноград
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Борщівському районі зафіксували спалах АЧС. Це перший випадок цього захворювання на території Тернопільської області у 2019 році, - пише Терноград.

За словами начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області Олександра Дністряна, загрози для життя людей АЧС не несе ніякої.

— Про те, що на сміттєзвалищі між селами Констанція і Глибочок знайдено три голови загиблих свиней повідомив власник земельної ділянки. Інформація була передана у нашу службу через управління ДСНС, на що була відповідна реакція — виїзд фахівців, — каже Дністрян.

Спеціалісти, які прибули на місце події, повели розтин та відібрали бакматеріали. Дослідження показало, що в однієї із свиней підтвердилось захворювання африканської чуми. Після цього, знайдених тварин було знищено, їхні рештки захоронили, а місце, де їх виявили продезінфікували. Наразі в селах Констанція і Глибочок Борщівського району проводять клінічний огляд та перепис свиней.

До слова, минулоріч у приватних господарствах було виявлено 5 випадків АЧС. Ще один – серед диких тварин.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терноград  

Коментарі