Назвали основні порушення під час виборчої кампанії на Тернопільщині

Опубліковано:
28 Лютого, 2019

Про роботу працівників поліції у ході передвиборчої кампанії та результати розгляду звернень громадян щодо можливих порушень, пов’язаних з виборчим процесом розповів Олександр Богомол. Про перебіг кампанії з виборів Президента України 2019 року з журналістами та представниками Громадянської мережі ОПОРА обговорили в Тернопільському прес-клубі, – пише Файне місто

Регіональний координатор Опори в Тернопільській області Ігор Маруняк зазначив, що їхня громадська організація розпочала довготермінове спостереження за виборами Президента України, яке триватиме до оголошення результатів. Загалом по Україні працює 204 постійних спостерігачів, повідомляють у поліції.

При ГУНП в Тернопільській області створено робочу групу до якої входять як представники громадських організацій, так і правоохоронці, які займаються профілактичною, практичною та інформаційною роботою.

– Станом на 26 лютого на території області зареєстровано шістдесят заяв, пов’язаних із виборчою кампанією,- зазначив Олександо Богомол. – За результатами перевірки поліцейські склали двадцять адміністративних протоколів та відкрили одне кримінальне провадження. Більша частина повідомлень – це порушення щодо розміщення виборчої агітації, а саме неналежного зазначення вихідних даних та реквізитів на білбордах. По деяким з них суд вже виніс рішення та притягнув винних осіб до відповідальності. Інша частина повідомлень – неналежне розташування агітаційних наметів.

Надходили до поліцейських звернення про можливий підкуп виборців. У ході перевірок інформація не підтвердилася. Незнайомка телефонувала до людей й пропонувала грошову винагороду за голос.

– Перевіривши мобільний номер нам вдалося встановити, що за малий проміжок часу з цього номеру було здійснено близько 9000 телефонних дзвінків по всій Україні з подібною пропозицією. Їх мета – дискримінація кандидата в Президенти, – запевнив очільник Нацполіції краю.

Працівники поліції звертаються до мешканців краю-учасників виборчого процесу дотримуватися вимог чинного законодавства, не приставати на шаїхрайські пропозиції та провокації тих чи інших політичних сил, а про будь-які факти підкупу повідомляти на лінію “102″.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порушення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: