Анатолій Гриценко міг би виконати функцію заходу в політику нових політиків, але він не здатний це зробити. Причина в тому, що, розраховуючи на високий стартовий рейтинг, Гриценко так і не створив партійну структуру і не переконав виборців. Про це заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, – пише Репортер.

Старт політичної кампанії Гриценко завжди схожий і базується на досить високому початковому рейтингу.

– Однак, саме високий початковий рейтинг є причиною всіх політичних невдач Гриценко і робить політика своїм заручником. Вся комунікація голови партії «Громадянська позиція» з виборцями і з можливими союзниками базується на меседжі «дивіться у мене високий рейтинг, влада мене боїться, все йдіть до мене». Однак політик не розуміє, що в основі його стартового рейтингу – респонденти, які «не визначились» або «проти всіх» кандидатів. У Гриценка немає власного «ядерного електорату», який чітко стоїть за свого кандидата – тому стартовий високий рейтинг Анатолія Степановича тимчасовий і крихкий, – стверджує Віктор Андрусів.

Саме через культу власного рейтингу, Анатолій Гриценко не концентрувався на побудові структури власної партії, а розраховував на коаліцію з представниками інших демократичних сил, чекаючи, що «брати менші» повинні прийти і підтримати його. Але час минув, рейтинг політика знизився і ставати політичними союзника Гриценка майже ніхто не заходів. Та й кадрові призначення Гриценко в регіонах відверто слабкі, а структура «Громадянської позиції» фактично мертва – про це говорять результати виборів в ОТГ, на які Гриценко не звернув увагу. А саме в цих виборах і «гартувалася сталь» майбутніх виборчих структур Порошенко і Тимошенко.

Проблем кандидату Анатолію Гриценку додає і образ «першого непрохідного», тому що іншого образу штабісти політику не створили, він перебуває в конфлікті свого образу.

– Великою проблемою Гриценка є спроба пояснювати свої поразки і невдачі навіть в процесі кампанії, яка ще не завершилася. Кандидат розповідає виборцям, що влада його атакує і обмежує доступ до ЗМІ, що у нього недостатнього коштів, тому що він дуже чесний. Може пора вибудувати цього серйозну протидію у вигляді ефективних структур на місцях, сильних зрозумілим меседжів і образу, розвитку соціальної мережі прихильників?, – рекомендує Гриценку виконавчий директор Українського інституту майбутнього.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гриценко, #електорат
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: