Весна близько. Що робити, щоб швидко схуднути?

Опубліковано:
26 Лютого, 2019

В Україні під кінець лютого нарешті потеплішає. Невже ж весна цьогоріч прийде вчасно? 26-27 лютого прогнозують удень до 6-9 градусів тепла, а з початку березня термометр показуватиме до +11.

Такі погодні зміни несуть із собою й зміни в гардеробі. Ми почнемо переодягати зимові кожухи на модні весняні пальта, шкірянки та жакети. Однак дещо все ж таки може стати на заваді цього процесу. Різдвяні свята лишають після себе хороший настрій, подарунки та, як би цього не хотілося, зайві кілограми…

Не варто сильно засмучуватися, якщо вас не оминув останній із названих наслідків зими. “Український інтерес” пропонує звернути увагу на найефективніші способи швидкого схуднення.

Для початку варто зрозуміти: щоб худнути, потрібно витрачати калорій менше, ніж споживаєте

Як би банально не звучало – це єдиний принцип, що є незмінним. Ви можете щоденно мордувати себе жорсткими тренуваннями, але який у тому сенс, якщо з’їдаєте ви більше, ніж витрачаєте?

Для того, щоб за цим слідкувати, варто поспілкуватися зі спеціалістами-дієтологами. Якщо ж такої можливості немає – зверніться до Інтернету. Нині існує безліч інформації про те, що таке калорії та з чим їх їдять. Водночас є онлайнові застосунки, що підраховують загальну кількість калорійності їжі, яку ви споживаєте. Сучасний світ спростив також і підрахунок витрачених калорій. Наразі все більше популярності набувають фітнес-браслети, що мають синхронізацію з тими застосунками, які рахують кількість вами з’їденого. Крім цього, такий ґаджет слідкує за вашим тиском, фазами сну та ступенем активності організму.

Якщо ж із такими теоретичними особливостями схуднення розібралися – саме час перейти до вправ та тренувань.

Наукова група з Бразилії та Великобританії на підставі аналізу декількох десятків досліджень визначила, що найефективнішими є інтервальні тренування. Якщо простіше – це чергування силових та аеробних вправ із невеликими перервами для відновлення. Під час такого навантаження втрата ваги відбувається інтенсивніше, ніж при тривалих помірних навантаженнях. У середньому за місяць інтервальних тренувань можна втратити 1,58 кілограма, а при тривалих помірних заняттях – 1,13 кілограма.

Вправи, які рекомендується виконувати для швидкого та помітного результату

Схуднення живота та боків:

– Скручування на підлозі. Ляжте спиною на килимок, ноги зігніть, руки замкніть на потилиці. Починайте тягнутися верхньою частиною тулуба до колін, але не піднімайте все тіло (як при звичному тренуванні пресу). Бажано ногами впертись у щось стійке. Головне для цієї вправи – не просто піднімати корпус, а тягнутися грудьми до тазу так, щоб відбувалося напруга м’язів живота.

– Діагональні скручування. Вихідне положення таке ж, як і в попередній вправі. Але тут потрібно тягнутися ліктями по черзі до протилежного коліна. Навантаження має йти на бічні м’язи.

– Планка. Ефективна статична вправа, яка не качає м’язи, але зміцнює їх, роблячи живіт плоским. Ляжте на підлогу животом вниз, підніміться на ліктях так, щоб вони перебували під вашими плечима та зафіксуйте положення. Тіло тримайте абсолютно рівним, упирайтеся ступнями в щось стійке. Зберігайте це положення стільки, скільки зможете. Бажано щоразу збільшувати тривалість цієї вправи.

Схуднення сідниць і стегон:

– Присідання. Ноги поставте по ширині плечей. Сідайте так, ніби збираєтеся сісти на стілець, що знаходиться позаду (спочатку можна дійсно ставити стілець). Слідкуйте, щоб коліна не виходили за межі пальців ніг. Опускатися потрібно, поки стегна не будуть паралельні підлозі.

– Випади. Зробіть широкий крок вперед і опустіться до підлоги так, щоб нога, що стоїть попереду, утворила прямий кут у коліні. Займіть вихідне положення. Зробіть вправу на іншу ногу.

– Бічні випади. Зробіть широкий крок у бік і присядьте на одну ногу, щоб інша була прямою. Потім поверніться в початкове положення та зробіть вправу на другу ногу.

Тренування ніг:

– Підйом навшпиньки. Стоячи на одній нозі, піднімайтеся максимально високо на кінчиках пальців. Повторіть на кожну ногу однакову кількість разів.

– Біг. Найефективніша вправа для схуднення. Одночасно навантажує м’язи ніг та спалює зайвий жир.

До речі, біг, ходьба та їзда на велосипеді добре впливають і на якість мислення. Тому ці вправи рекомендують робити вранці, перед робочим днем.

Якщо ж і з тренуваннями все зрозуміло, тоді вам точно вдасться побороти те, що так плідно “наїдалося” протягом зимових свят. Однак пам’ятайте, що досягти успіху можливо тільки тоді, коли почнуться дії. Лише читання теорії вправ не допоможе вам бути стрункою та підтягнутою людиною в новому весняному вбранні.

Анжеліка Ніконенко

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дієта, #фігура, #фітнес
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: