Юрій Тимошенко може виявитися першим кандидатом, якого визнають «технічним»

Опубліковано:
26 Лютого, 2019

Народний депутат Юрій Тимошенко може стати першим в історії України кандидатом в президенти, «технічність» якого буде доведена правоохоронними органами.

Про це повідомила засновниця і координаторка громадської ініціативи «Стоп політичній корупції» Катерина Коба.

За її інформацією, правоохоронні органи порушили кримінальне провадження щодо Юрія Тимошенка через сумнівні зміни його майнового стану та невідомі джерела формування грошової застави до ЦВК.

Читайте також

Рекорд України: навіщо 44 кандидати йдуть у президенти?

«Сьогодні є питання, яким чином позафракційний народний депутат Юрій Тимошенко формував свій грошовий внесок для участі у виборах президента. На цих підставах правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження. Якщо воно буде чесно розслідуване і доведене до кінця, то Юрія Тимошенка можна буде визнати технічним кандидатом», – зазначила Катерина Коба.

Вона також пояснила, що технічний кандидат – це ганебна практика українських виборів, яка не застосовується у країнах зі зрілою демократією.

«Завдання технічних кандидатів – не перемога, а можливість перебрати на себе хоча б декілька відсотків голосів виборців, щоб відібрати їх у конкурента. Цілком зрозуміло, що гроші для внеску до ЦВК (два з половиною мільйони гривень) кандидат отримує від іншого кандидата через підставних осіб», – заявила Катерина Коба.

Нагадаємо, що проект «Стоп політичній корупції» створено у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ з метою проведення чесних виборів в Україні. Мета проекту – забезпечення чесних та прозорих виборів. Засновник проекту – ГО «Патріотичний рух України» – отримала статус офіційного спостерігача на виборах-2019.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кандидат, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: