Поїздки кандидатів у Президенти містами України – важливий елемент виборчої кампанії. Саме тут формуються двосторонні зв’язки між кандидатом та виборцем, люди можуть безпосередньо побачити політика та наживо поспілкуватися з ним.

Серед лідерів президентських перегонів Юлія Тимошенко, певно найбільш активний в плані поїздок регіонами кандидат.

Важливо, що в ході поїздки відбулася зустріч з дуже прогресивним професійними колами – представниками інноваційного підприємництва. Відомо, що у своїй програмі “Новий економічний курс” Тимошенко виступає за поліпшення умов ведення бізнесу для підприємців. Постійні перевірки контролюючих та правоохоронних органів – ознака часу та діяльності нинішньої влади. В Україні має бути запроваджена “презумпція невинуватості підприємця” – особливо в інноваційній сфері. Прибирання псевдо-податків та спрощення адміністративного обслуговування бізнесу також серед пріоритетів лідера “Батьківщини”.

Тимошенко відвідала фабрику 3D-друку – перше підприємство такого типу у Східній Європі. На моїй пам’яті, також вперше кандидат в Президенти такого рівня відвідує інноваційне підприємство. Роками увага наших обранців була зосереджена на важкій промисловості та сировинних галузях економіки. Тимошенко чи не єдина з політиків, хто постійно звертає увагу на сучасні економічні сфери, які можуть стати запорукою зростання в майбутньому. З чим можна не погодитись у виступі кандидатки в Одесі, то це, що сфера інновацій може охоплювати 100-200 тис. українців. Насправді, набагато більше!

Перетворення Української держави із сировинної економіки у процвітаючу інноваційну країну має бути трендом наступного політичного циклу. Нині Україна має наздогнати Четверту промислову революцію. Важливий момент, на якому наголошує Тимошенко в цьому контексті – довгострокові кредити під низький відсоток. Саме це стає на заваді інтенсивному розвитку інтелектуально-насиченого бізнесу. Важливий аспект – довгостроковість таких проектів. Звичайно, планувати на 10 років вперед – річ не проста в нинішньому динамічному суспільстві. Але, якщо підприємець бере довгостроковий кредит під 3% річних, це стане запорукою його стабільного, а не ситуативного розвитку.

Важливо говорити сьогодні про цілий пласт української інноваційної економіки. Ключовою є заява Тимошенко про її готовність об’єднувати різні політичні сили в парламенті для розвитку інноваційних підприємств. Держава нині лише симулює інтерес до сучасних форм ведення господарства, що виказує інтелектуальну та професійну обмеженість нинішньої владної команди. Прагнення до консолідації політиків показує рівень Тимошенко як загальнонаціонального лідера; вона здатна піднятись над чварами для проектів завтрашнього дня, корисних для всієї країни.

Звичайно, більш традиційні підприємства також не мають забуватися. В цьому плані, показовим є візит Тимошенко до порту “Південний”. Зустріч з трудовим колективом та відверта розмова щодо програмних положень та реалій сьогодення є також показником професійності і чесності кампанії лідера “Батьківщини”.

Україна має стати логістичним хабом Східної Європи, зокрема повністю використовуючи потенціал таких масштабних об’єктів як порт “Південний” на користь національних інтересів.

Що ж, справді, лише у модернізації української економіки полягає шлях України до сталого розвитку.

Андрій Багінський, кандидат політичних наук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #одеса, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: