Смерть у горах: рятувати людей допомагали тернополяни (Фото, Відео)

25.02.2019 13:13   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопілля

Двоє людей замерзли, ще двоє мають обмороження, — туристи у негоду не змогли зійти з гори Піп Іван Чорногірський. Допомогу надавали рятувальники та волонтери, серед яких і тернополяни, - пише Доба.

Туристи пішли на гору Піп Іван 22 лютого. Восьмеро мандрівників не реєструвалися. Почалось різке погіршення погоди: дуже сильний вітер, мороз, погана видимість. Близько 21:00 вечора до рятувальників на горі Піп Іван, дійшли четверо з групи та сказали, що їхнім друзям потрібна допомога. Рятувальники туристів залишили на посту та пішли за рештою. Двох чоловіків виявили мертвими від переохолодження – це мандрівник 24-річний Роман Беркещук, та керівник коломийської станції юних техніків 60-річний Павло Вінтоняк. Обидва з Коломиї.

Як повідомляють на сторінці Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, евакуювали двох людей з обмороженням та ушкодженням очей. Решта залишилась на горі, через складні погодні умови евакуацію продовжили в неділю.

Серед волонтерів, які допомагали рятувальникам, досвідчені тернопільські туристи Сергій Сапіга, Володимир Горон, Олекандр Рибаков.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі