Теребовлянські школярі побували в гостях в артилеристів

23.02.2019 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Теребовлянські школярі побували в гостях в артилеристів. Учні місцевої загальноосвітньої школи №1 завітали до військової частини, що у Теребовлі, де саме був День відкритих дверей. Там діти почули історію  формування підрозділів Тернопільських артилеристів та побували на екскурсії. Про це повідомляють у групі «44 окрема артилерійська бригада» у Facebook:  

«Вже стало доброю традицією проводити Дні відкритих дверей та екскурсії, під час яких ознайомлювати молоде покоління з історією формування підрозділів Тернопільських артилеристів. Цього разу учні місцевої загальноосвітньої школи №1 завітали у військове містечко, що знаходиться у місті Теребовля. Їх учителі добре пам’ятають давню історію колишньої військової частини, а також славетних зенітників. Тривалий час ця територія була місцем дислокації 223-го зенітного ракетного Теребовлянського полку, який входив до складу Повітряних сил України. У 2004 році частину розформували, а техніку та особовий склад перемістили до міста Стрий у Львівську область. Сьогодні, сформована в боях артилерійська бригада отримала військове містечко у спадок, за роки пустки та руйнування приміщень від погодних умов вона знову відновлюється, відроджується, на території будуються нові приміщення, гуртожитки, приводиться до порядку інфраструктура. Все це означає, що Збройні сили приділяють належну увагу розвитку, тому вже є що показати майбутнім захисникам української землі, Теребовлянської зокрема. Старший лейтенант Олександр Бородайко провів екскурсію територією де служать військові, показав в яких умовах проживають солдати, а також чим займаються у повсякденній діяльності. Артилеристи розгорнули гармату, розповіли про тактико-технічні характеристики автомата, показали обчислювальні та оптичні прилади, говорили про тактичну медицину. Чимало учнів проживають поруч із військовою частиною, але відвідують її вперше, тому залюбки цікавились чи проходять військову службу у ній дівчата, які для них створені умови для служби, які обов’язки покладають на жінок в армії, хлопці ж задавали питання, які спеціальності у війську є для чоловіків, що потрібно, щоб стати військовим. Екскурсія для школярів та їх вчителів склала надзвичайно приємні враження, юнаки та дівчата отримали справжній адреналін від військової амуніції, а спільне фото відтепер прикрашатиме шкільний стенд у їхньому класі. По завершенні зустрічі було вирішено провести наступне побачення, яке відбудеться незабаром для інших учнів Теребовлянської загальноосвітньої школи», - йдеться на сторінці 44 окремої  артилерійської бригади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі