Чортківчанка відмовилась 13-ти тисяч на рекорд, щоб гроші пішли на дітей

Опубліковано:
22 Лютого, 2019

Христина Глухан з Чорткова на Тернопільщині відмовилась від ідеї зареєструвати рекорд. Нагадаємо, жінка створила з паперу копію собору Верховних апостолів Петра і Павла і претендувала на рекорд «Найбільша церква у техніці модульне оригамі», – пише Доба.

Нещодавно Христина Глухан на своїй сторінці розповіла, що подала заявку на реєстрацію рекорду, їй відповіли, що це коштує 13 тисяч. Таких грошей у майстрині не було, тож від задуму вона відмовилась. Коли про це стало відомо, мер Чорткова запропонував внести ці гроші замість неї. Та жінка вважає, що краще ці кошти витратити на дітей.

— Я думала про це, але краще дати ці гроші десь в дитячий будинок, аніж на рекорд. Мені достатньо того, що я можу творити і людям це подобається.  Пост виставила лише для того,щоб люди побачили,як цінять таланти в нашій державі. Дякую за пропозицію! — відповіла майстриня.

Про створення паперового собору жінка розповідала так: 

Напередодні таких величних свят представляю вашій увазі найбільшу роботу у моїй колекції — Катедральний храм Верховних Апостолів Петра і Павла (Чортків). Ще на свято Покрови щось мене надихнуло, щось дало мені поштовх на створення чогось величного та унікального. На той момент я вже і так вважала себе майстром створення композицій з модульного оригамі. Та мені хотілось більше себе вдосконалити. І я кинула виклик собі та своєму вмінню…???? Собор Верховних апостолів Петра і Павла Sobor Chortkiv я створювала приблизно 2,5 місяці. 

На реалізацію пішло:  -14 000 модулів розміром 1/32, – 2 банки клею ПВА,  – Гарячий клей – банка лаку ( приблизно 200 мг) Найлегше було складати самі модулі. Найважче — склеювати деталі між собою.

Сам проект я малювала вручну і вже з нього рахувала кількість паперу та модулів. На це потратила десь 3 дні. Розміри – 35 × 35 см висота ~80 см. Вартість ~1200 грн

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #глухан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: