Роман Заставний радить, за якими критеріями вибирати Главу держави

21.02.2019 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Перебільшена увага до виборів і особливо до їх результату – свідчить про не до кінця сформоване громадянське суспільство і слабкість влади. Такої думки дотримується народний депутат від «Народного фронту» Роман Заставний.

«В Європі, наприклад, роль керівника країни досить мінімізована, оскільки її функції дуже чітко обмежені діючим законодавством. Я маю надію, що в українському суспільстві буде така ж ситуація, і ми не будемо розмірковувати, що може змінитися після чергових виборів», - каже народний обранець.

Передвиборчі програми кандидатів Роман Заставний радить прочитати. Хоча би, щоб розібратися, які з обіцянок кандидат зможе виконати в разі виграшу перегонів, а які – ні, оскільки обіцяне не входить в коло повноважень президента.

«Функції Глави держави чітко прописані в Конституції України. І українцям треба виписати цей перелік і під кожним пунктом вписати прізвище кандидата, який асоціюється із викладеним повноваженням. А наприкінці просто підрахувати, чиє прізвище вписане вами найчастіше.

Це буде найлегший спосіб визначитися, за кого голосувати 31 березня», - радить Роман Йосипович.

Президент України:

- є главою держави і виступає від її імені; є гарантом державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина.

- забезпечує державну незалежність, національну безпеку і правонаступництво держави;

- представляє державу в міжнародних відносинах, здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю держави, веде переговори та укладає міжнародні договори України;

- вносить кандидатури Прем'єр-міністра України; Голови Служби безпеки України, Міністра оборони України, Міністра закордонних справ України; призначає на посаду Генерального прокурора, вище командування Збройних Сил України, інших військових формувань, третину складу Конституційного Суду України;

- є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України; здійснює керівництво у сферах національної безпеки та оборони держави;

- очолює Раду національної безпеки і оборони України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі