На Тернопільщині від пенсіонерки вимагають повернути субсидію

Опубліковано:
21 Лютого, 2019

Повернути субсидію державі вимагають від пенсіонерки у Тернопільській області і відкрили кримінальне провадження за шахрайство. Мовляв, жінка отримала пільгу на опалення будинку – 20 000 гривень. А сама водночас купила квартиру. Чи мала жінка право на пільгу – розбирався кореспондент “Сегодня” Михайло Яремишин.

Не встигла пані Ганна оговтатися після операції на серці, як її шокували новиною з поліції. Проти пенсіонерки відкрили кримінальне провадження за шахрайство.

“Я їм казала – якщо я такий злочинець, як ви дізналися, що я купила квартиру? У пояснювальній я написала, що це квартира сина”, – говорить пенсіонерка Ганна Вакула.

Але ось коли пані Ганна оформляла субсидію, квартиру в декларації не вказала.

“Є ймовірність, що вона може й не знала, оскільки діти її знаходяться за кордоном і придбали нерухомість в Івано-Франківську, яку зареєстрували на неї. Можливо дійсно жінка не усвідомлювала цього вчинку”, – говорить начальник відділу комунікації ГУ ПП України в Тернопільській області Сергій Крета.

Знала чи ні – тепер потрібно повернути державі 20 000 гривень. А пенсія – трохи вища півтори тисячі. Тому у виконавчій службі дозволили переводити борг маленькими частинами.

Дістати знижку на комуналку як завгодно – до такого, принаймні за офіційними даними, споживачі вдаються нечасто. І, наприклад, тільки у Тернопільській області зі 115 тисяч субсидій, виданих минулого року, повернути довелося понад тисячу. Адже заради оформлення люди пішли на порушення.

Але хитрувати заради субсидії стало складніше. Особливо коли Мінсоцполітики створило Єдиний реєстр субсідіантов. Завдяки йому минулого року виявлено 20 000 українців, які отримували комунальну пільгу за двома адресами.

Відмовляють у субсидії також у разі, якщо за певну покупку сплачено понад 50 000 гривень; якщо приховані доходи від оренди; придбаний автомобіль, з дня випуску якого минулоло менше 5 років. Або якщо протягом останніх 12 місяців успадковано землю, машину або квартиру. Не дадуть субсидії і тому, хто має великуу житлову площу чи борг за комуналку.

А тим, хто привласнив державні кошти, загрожує до трьох років в’язниці або штраф.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пенсіонерка, #субсидія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: