Чемпіонат Гусятинського району з шахів визначив переможців

18.02.2019 10:43   Джерело: oblsport.te.ua
Опубліковано : Настя Острозька

У Хоросткові відбувся чемпіонат Гусятинського району з шахів. Змагання пройшли у місцевому Будинку культури. На старт вийшла рекордна кількість учасників – 38 шанувальників цього інтелектуального виду спорту віком від 7 до 79 років з Хоросткова Копичинців та Гусятина. З них десятеро представляли прекрасну стать. Серед гравців було 2 кандидати у майстри спорту, 10 першорозрядників, 13 другорозрядників та 13 шахістів кваліфікацією «третій розряд».

Учасники були розділені на дві групи – основна та молодша. До основної групи увійшло 27 учасників - це шахісти 2008 року і старші, які розігрували між собою по три грамоти і медалі а також 13 грошових призів. У молодшій групі розігрувались 11 грамот у вікових категоріях 2009-2010 роки народження та 2011 рік народження та молодші, а також три медалі й грошовий приз.

Як повідомляє головний суддя змагань Юрій Грицевич, турнір було проведено за швейцарською системою у сім турів. Кожному учаснику до кінця партії надавалось по 15 хвилин. В обох групах змагання пройшли динамічно і цікаво.

null
Фото: oblsport.te.ua
null
Фото: oblsport.te.ua


За словами Юрія Грицевича, за сім турів було чимало несподіванок. Зокрема, головною сенсацією турніру серед юних була одноосібна перемога наймолодшого учасника Ігоря Тимофтея, який набрав 6,5 очок із 7 можливих і отримав потрійну нагороду. Медалями за друге та третє місце були нагороджені Денис Доскоч та Інна Подоляк.

Серед юнаків 2009-2010 років народження призерами Гусятинського району стали Денис Доскоч, Денис Гоц та Олександр Ольховецький. У цій же віковій категорії серед дівчат призерками були Інна Подоляк, Ангеліна Нагаєвська та Христина Гайдук. У наймолодшій групі серед юнаків відзначились Ігор Тимофтей, Денис Мориляк та Владислав Задорожний. Серед дівчат кращими були Валентина Балух та Мар’яна Ольховецька.

В основній групі теж вистачало сюрпризів та сенсацій. Так, уже в другому турі молодий першорозрядник з Хоросткова Віктор Ісаков переграв дуже досвідченого кандидата у майстри спорту Ярослава Новоженця. І в подальшому Віктор подолав таких серйозних суперників, як Михайло Демчина та Василь Цільо.

В результаті цікавої динамічної гри чемпіоном Гусятинського району з результатом 6,5 очок з 7 став кандидат у майстри спорту з Хоросткова Михайло Сусла. На очко від нього відстав представник райцентру Володимир Маланчук. Третє місце зайняв досвідчений хоростківчанин Роман Сорока.

Наступні три місця були теж призовими і лауреатами стали Віктор Ісаков, Михайло Демчина та найстарший учасник Павло Вівчар, якому незабаром виповнюється 80 років. Серед дівчат у трійку призерів попали Христина Білоус, яка, крім того, виграла ще й приз за найкращий результат у віковій категорії до 14 років, а також Ольга Талабан та Христина Василенька. Серед третьорозрядників кращим був Назар Гоц. Приз наймолодшого учасника дістався 10-річному Максиму Сарабуну.

Турнір відбувся завдяки зусиллям міського голови Хоросткова Степана Гладуна, заступника голови Ольги Лівель, директора міського Будинку культури Світлани Ангел, директора Гусятинського ФСТ «Колос – спорт для всіх» Антона Кузика.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: oblsport.te.ua  

Коментарі