З 9 по 16 березня у Катедральному Соборі св. верх. апп. Петра і Павла, що у Чорткові, перебуватиме копія Чудотворної ікони Белзької Богородиці та хреста-релікварія із часточкою Животворящого Хреста Господанього з с. Устя-Зеленого, – пише Терен.

Зустріч ікони та хреста-релікварія відбудеться 9 березня о 17:00 на церковному подвір’ї Собору.

Довідково: століттями чудотворна ікона, копія Белзької Матері Божої, зберігалася храмі у с. Устя-Зелене. З вагомих причин та подій, що склалися в історії Церкви та країни, інформація про святість та велич даної ікони була втрачена. Ікону, якій ніхто не надавав належного значення та почитання, за ініціативи адміністратора парафії о. Степана Стрілецького, що служить у цьому храмі з 2008 року, відвезли на дослідження та реставрацію у м. Львів , в майстерню при монастирі отців – студитів. У грудні 2017 року відбулася художня рада. Група реставраторів сакрального мистецтва підтвердила, що дана ікона є чудотворною та має велику сакральну та духовну цінність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: