Патріарх Філарет звершив панахиду за упокій протоієрея з Тернополя Анатолія Зінкевича

Опубліковано:
15 Лютого, 2019

13 лютого 2019 року на 66-му році життя після важкої та виснажливої хвороби відійшов у вічність настоятель Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького м.Тернополя протоієрей Анатолій Зінкевич. 

Святійший Патріарх Філарет, 14 лютого, після Всенічного бдіння з нагоди свята Стрітення Господнього, у Свято-Володимирському кафедральному соборі звершив панахиду за упокій душі новопреставленого протоієрея Анатолія. Його Святості співслужили настоятель собору протоієрей Борис Табачек та духовенство храму.

Раніше Патріарх Філарет висловив співчуття дружині отця Анатолія – матушці Наталії, брату – митрополиту Луцькому і Волинському Михаїлу, синові – єпископу Дніпровському і Криворізькому Симеону та всій родині і пастві спочилого.

“Висловлюю Вам співчуття з приводу смерті протоієрея Анатолія Зінкевича. Наша Церква молиться за спокій душі спочилого у Бозі протоієрея Анатолія. Нехай Господь упокоїть його в оселях праведних. Вічна пам’ять і спокій йому” – йдеться у співчутті Патріарха родині спочилого отця Анатолія.

Протоієрей Анатолій Зінкевич народився 26 вересня 1953 року в с. Лосятин Кременецького району Тернопільської області. Навчався у Кременецькому сільськогосподарському технікумі, Київському інституті народного господарства. Закінчив Ленінградську духовну семінарію і Московську духовну академію. 16 років провів у Почаївській Лаврі, потім був настоятелем парафій на Лановеччині і в Тернополі. Один з перших в Україні підтримав ідею створення Помісної Української Православної Церкви і присвятив все своє життя служінню Українській Церкві, Батьківщині та українському народові.

Протоієрей Анатолій Зінкевич – старший брат митрополита Луцького і Волинського Михаїла, батько єпископа Дніпровського і Криворізького Симеона.

Заупокійна Божественна Літургія з чином похорону новопреставленого протоієрея Анатолія відбудуться у суботу, 16 лютого, о 9:00 у храмі Свято-Троїцького духовного центру м. Тернополя.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зінкевич, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #панахида, #тернопіль, #тернопільські новини, #філарет
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: