«Війна прописана у серці» тих, хто колись не із своєї волі опинився в Афганістані

Опубліковано:
14 Лютого, 2019

Захід з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану провели у тернопільській бібліотеці №4 для дітей. Кажуть, що час – найкращі ліки. Роки минають, а пам`ять вперто вертає усіх назад, коли тодішні керівники взялися наводити лад на чужих територіях, віддаючи абсурдні накази. Розповідає бібліотекарка, член НСПУ Люба Малецька: – Напередодні, у світлиці нашої книгозбірні зібралися читачі, щоб вшанувати пам`ять тих, хто поліг на афганській землі. Війна – це безумство, війна – жорстокість. У цьому ще раз переконалися восьмикласники ЗОШ №20, які були присутні на заході “Війна прописана у серці” . Спогадами про цю трагічну сторінку історії поділився гість зустрічі – голова Тернопільської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану, волонтер Сергій Лісовий. Присутні почули історичну довідку про військовий конфлікт в Афганістані та суворі будні сьогодення на Сході нашої держави, переглянули тематичну книжкову виставку, відчули біль душі ветеранів. На зустрічі були два класи, але така тиша… Певне діти проводили аналогію між Афганом та Сходом. Гинуть і гинули люди. І то дуже страшно, особливо страшно, коли вони твої рідні.

…Пам`ятаймо ветеранів. Вони пройшли крізь війну і для них вона триває й досі. У спогадах, у снах, у думках….

До слова. “Пам‘ятаємо, але не пишаємось, – написав на своїй сторінці у ФБ голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. – 30 років завершення радянської агресії в Афганістані. Одного з злочинів комуністичного режиму, в якому не з власної волі брали участь тисячі українців. Який забрав життя тисяч українців на чужій землі, за чужі ідеї та інтереси. Кожен, хто достойно пройшов через пекло Афгану, заслуговує на шану. Але згадування про радянську агресію проти іншої країни, особливо, в час коли жертвою агресії стала Україна — не привід для гордощів чи гучних святкувань. Пам’ятаємо”.

null

фото з архіву бібліотеки

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #афганістан, #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: