Курс Порошенко на інтеграцію в НАТО – це перш за все цивілізаційний вибір України, – блогер

Опубліковано:
13 Лютого, 2019

Інтеграція України в НАТО, з подачі президента Петра Порошенка закріплена в Конституції, означає відхід країни від «совка» і повноцінну інтеграцію держави в західний світ. Про це на своїй сторінці в Facebook написав блогер, політичний експерт Олексій Голобуцький.

«Для мене питання «чи треба нам в НАТО» не постає вже давно. І чим далі, тим більше я бачу аргументів на користь приєднання до Альянсу. Анексія Криму Росією і розв’язана нею війна на сході зробили мій особистий вибір остаточним. І, як ми бачимо з соцопитувань, схилили на користь НАТО більшість українців. А ініційоване президентом закріплення курсу на НАТО в Конституції зробило цей вибір невідворотним для всієї країни », – заявив Голобуцький.

За його словами, інтеграція України в НАТО – це перш за все цивілізаційний вибір нашої країни. Незважаючи на те, що Альянс – це військове за своєю суттю об’єднання, що входять до нього країни орієнтовані на західні цінності. І об’єдналися вони якраз для того, щоб ці самі західні цінності захищати, зазначив експерт.

«Вступивши в НАТО, ми станемо не тільки членами найпотужнішого військового союзу – ми повноцінно інтегруємося в західний світ. І в цьому контексті конституційне закріплення нашого курсу на НАТО – демонстрація готовності України до такої інтеграції, до прийняття західних цінностей. І одночасно – однозначний і безповоротний відхід від «русского мира» з усією її моральною потворністю », – впевнений блогер.

У той же час, упевнений він, важливо також розуміти, що отримання членства в НАТО – це тривала і напружена робота на стратегічному рівні, і переривати її не можна.

«Нинішній президент з цим впорається, зможе завершити розпочате і, як він і пообіцяв, в 2023 році одержати від НАТО ПДЧ (План дій щодо членства, – ред.). Закріпивши цей курс в Конституції, Порошенко дав зрозуміти, що з Альянсом – це у України серйозно, і відступати з обраного шляху країна не збирається. Якраз це конституційне закріплення курсу сформувало запобіжник проти відкату ситуації тому, за часів прокремлівської влади. За всіма оцінками, навряд чи як мінімум наступний парламент зможе набрати 300 голосів для кардинального розвороту України в бік Кремля. Але від конкретної особи на посту президента залежить, чи буде закріплений курс втілюватися, або масштабно саботуватися. Тому що такі речі – все ж сфера відповідальності саме президента. Відповідно, вибір громадян на президентських виборах – це і відповідь на питання «Чи зможе і захоче цей кандидат привести Україну в НАТО за свою каденцію?» – підсумував Олексій Голобуцький.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #альянс, #НАТО, #порошенко, #Президент
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: