Зеленський у Тернополі: Українська національна ідея – це заможний громадянин

Опубліковано:
13 Лютого, 2019

У Тернополі побували «кварталівці» разом із кандидатом у президенти Володимиром Зеленським. Критики залишилися розчарованими, бо прямої агітації не було – Зеленський підкорює серця своєю правдивістю і щирим бажанням знайти шляхи розв’язання проблем народу.

П’ятий рік поспіль творче об’єднання «Квартал 95» в рамках своїх турів практикує благодійні концерти. Для студентів, пенсіонерів, інвалідів, учасників АТО, членів багатодітних та малозабезпечених родин – вхід безкоштовний, що й було чітко зазначено на запрошеннях.

Платний концерт відбувся дещо пізніше – о 20 годині.

Заряд позитиву подарували жарти над недолугістю української влади. Кепкували артисти й над шароварщиною в українській культурі, а також висміювали північних сусідів. Лунали пісні та пародії на телепередачі.

Під час шоу закликів зі сцени на зразок «Голосуй за Зеленського» узагалі не було. Єдине, що дозволив собі сказати лідер кварталівців: «Тернополяни мудрі люди, тож без підказок знають за кого голосувати». На що зала тернопільського «Березолю» на 1200 місць, яка, до речі, була повністю заповненою, схвально загула.

null

 

null

Те, що тернополяни підтримують Зеленського, є цілком виправданим, адже за результатами січневих соціологічних опитувань, він є лідером президентських перегонів. Юлія Тимошенко та Петро Порошенко лишились позаду. Таку популярність актора політологи пояснюють тим, що замість традиційної агітації він щиро намагається зрозуміти нагальні проблеми українців та працювати спільно з ними. Як бачимо, Зеленський розробляє власну передвиборчу програму здебільшого у соціальних мережах, де до її обговорення долучилося вже понад півмільйона осіб.

Після завершення благодійного концерту на сцену до акторів вийшли троє солдатів із квітами, серед них голова спілки воїнів АТО Сергій Чиж, який подякував колективу за виступ, за гостроту піднятих тем і те, що «Квартал 95» постійно підтримує українських військових на фронті.

Допоки «кварталівці» готувалися до другого виступу, Володимир Зеленський відповів на запитання журналістів. До слова, спілкування було позбавлене звичних «чиновницьких» формальностей. Йшлося про те, що українців треба повертати із заробітчанства, а це стане можливим тільки тоді, коли буде створено умови для ведення бізнесу, зменшено податкове навантаження, а зарплати працівників підіймуться до рівня життя, а не «виживання». Бо українці змушені їхати за кордон не за яскравими враженнями, а щоби прогодувати сім’ї, дати дітям освіту. Найгірше, що й молодь тікає з країни, бо не бачить перспектив, тому їй потрібен дороговказ – на рівні національної ідеї. «А українська національна ідея – це заможний українець!», – вважає Зеленський.

Звернувши увагу на значний аграрний потенціал Тернопільщини, кандидат у президенти висловив думку, що економічний ефект буде тоді, коли Україна відкриє кордони західним інвесторам. «Іноземні компанії з острахом дивляться на співпрацю з Україною, бо їхні гроші в нас незахищені. За останні роки багато банків збанкрутували, гроші «поїхали», не назву всі напрямки, але до Москви — точно», – зазначив Зеленський.

null

 

null

Та найбільш резонансною виявилася висловлена ним ідея про те, що голови обласних адміністрацій не повинні призначатися «згори», натомість мають обиратися на відкритих конкурсах серед місцевих претендентів.

Приємне враження залишило й те, що головний «кварталівець» спілкувався з представниками ЗМІ українською. Зізнався, що намагається покращити рівень володіння – читає україномовну літературу та відвідує заняття в мовознавця Олександра Авраменка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зеленський, #квартал, #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: