Житель Скалата на Тернопільщині показав концепцію реставрації місцевого замку ХVII століття

Опубліковано:
12 Лютого, 2019

Житель Скалата на Тернопільщині показав концепцію реставрації та пристосування місцевого замку ХVII ст.. Інформацією він поділився на своїй сторінці у Facebook. Чоловік продемонстрував на світлинах як виглядає сучасний замок і і яким може бути згідно його концепції:

Нагадаємо, замок у Скалаті розташований у південно-західній частині міста, у заплаві річки Гнилої. Замок звели за кошт Кшиштофа Віхровського у 1630 р. За планом – це чотирикутник зі сторонами 92, 72, 72 і 63 метри. Кути замку були зміцнені 4 вежами. За словами краєзнавців, підземні ходи від замку пролягають до містечка Гримайлів.

Відомо, що замок постраждав під час Хмельниччини (1648–1651). Наприкінці 17 ст.  замок відновив його новий власник Ян Фірлей, який у ньому проживав. Наприкінці 19 століття  архітектор Теодор Тальовський за вказівкою графа Ростовського реставрував вежі в історичному стилі. В роки 1-ї Світової війни замок був суттєво пошкоджений. Після Другої світової війни територію замку використовували для господарських потреб міста. Там був танцювальний майданчик. У 1960-ті рр. було зроблено консервацію залишків замку. Відновлено кутові вежі. Поряд із замком відновлено колишній Маріяцький костел.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скалат, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: