12 лютого – День Трьох Святителів

12.02.2019 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

12 лютого вшановують Трьох Святих або ж Святителів - визначних ієрархів, учителів та проповідників і Отців Східної Церкви. А саме у цей день вшановують св. Василія Великого, св. Григорія Богослова і св. Івана Золотоустого. Вони вважаються провідними  вчителями віри Христової Церкви. Вони пояснили догмати про Святу Трійцю, Христове Божество та Пресвяту Євхаристію. За їхні заслуги Східна Церква називає їх у своїх Богослужіннях рівноапостольними, органами Святого Духа, колонами Церкви та вчителями вселенної.

Св. Василій Великий, св. Григорій Богослов і св. Іван Золотоустий жили в четвертому столітті. Св. Василій та св. Григорій жили у жили у Каппадокії в Малій Азії, були друзями і майже однолітками. Св. Іван Золотоустий — з Антіохії і був молодший від них на 20 років. Усі вони були об’єднані апостольською ревністю за віру в Господа і спасіння людей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі