Тернополяни підтримали Японію: «Північчина – це Японія!!! Крим – це Україна!!!»

Опубліковано:
11 Лютого, 2019

Акція солідарності з Японією відбулась у “День Північних територій” 7 лютого. У бібліотеці-музеї “Літературне Тернопілля” було презентовано нову марку, присвячену події, адже Курільські острови і досі є передметом спору – Росія та Японія не мають заключеного мирного договору. Під час Другої світової війни СРСР вступив у війну з Японією в обмін на Курильський архіпелаг. Японія капітулювала, але ніколи так і не визнала права Росії на чотири крайніх південних острови. Японці були насильно виселені з островів, і сьогодні на них проживають близько 17 тисяч росіян.

Володимир Ханас, організатор акції, експерт Тернопільської кінокомісії: “Починаючи з 1981 року, в Японії щорічно 7 лютого відзначають «День північних територій» за повернення незаконно окупованих Росією Курильських островів. Цьогоріч в Україні, з цієї нагоди, відбулися мирні акції «Солідарність з Японією», які пройшли біля посольств Російської Федерації у Києві та Одесі. А ми у Тернополі підготували конверти та марки-віньєтки, виготовлених на замовлення Тернопільської кінокомісії  – на конвертах зображений Крим і Курильські острови та напис: «Північчина – це Японія!!! Крим – це Україна!!!». Конверти з марками Олега Сенцова та Ялти будуть відправлені у різні міста України.”

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #японія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: