У Тернополі відкрили почесне консульство Угорщини

Опубліковано:
9 Лютого, 2019

5 лютого у Тернополі відкрили почесне консульство Угорщини. Почесним консулом Угорщини в Україні стала президент Благодійного фонду «Подоляни», володарка премії «Успішна жінка» Тетяна Чубак.

null

Під час урочистої церемонії відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі голова облдержадміністрації Степан Барна сказав: «Відкриття почесного консульства Угорщини в Тернополі – свідчення позитивних стосунків, що намітилися між обома нашими державами. Хочу також подякувати послу за підтримку, яку він надає у питаннях територіальної цілісності нашої держави у зв’язку з російською агресією. І окремо дякую за підтримку родин загиблих та поранених військових з Тернопільської області».

null

У свою чергу посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто зазначив, що почесне консульство у Тернополі є важливим інструментом українсько-угорської співпраці. За його словами, між Угорщиною та Україною налагоджені добрі економічні відносини. Адже за показниками імпорту та експорту Угорщина у ТОП-10 найбільших торговельних партнерів України, наголосив дипломат.

null

Серед гостей заходу були: Посол з особливих доручень МЗС України Микола Балтажи, міський голова Тернополя Сергій Надал, Голова відділу з питань економіки Посольства Угорщини в Україні Андраш Кадар, радник посольства Угорщини з питань культури та освіти пан Тамаш Віціан, ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий та інші.

null

З відкриттям почесного консульства спільними зусиллями буде зроблено поштовх до реалізації задумів, які будуть корисними як для України, так і Угорщини, відмітив Тарас Демкура, віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, який також відвідав захід.

null

«Мав нагоду поділитися нашими планами щодо відзначення 100-річного ювілею Міжнародної торгової палати з Головою відділу з питань економіки Андрашем Кадаром, радником з питань культури Тамашем Віціаном та ректором ТНЕУ Андрієм Крисоватим.

До слова сказати, саме на Тернопільщині, в Бережанському замку в 1703 році було озвучено маніфест Ференца Ракоцці, який дав поштовх до визвольної боротьби угорців проти панування Габсбургів.

На згадку про наш край презентували Послу Угорщини в Україні святковий календар з борщівськими вишиванками».

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #консульство, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #угорщина
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: