Тернопільським школярам розповіли, як захистити особисту інформацію в інтернет-просторі (Фото)

Опубліковано:
6 Лютого, 2019

5 лютого, в стінах Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов, відбувся захід, присвячений темі захисту інформації в інтернет-просторі, повідомляє сайт Терен.

На зустрічі були присутні учні закладу та вчителі. Про питання кібербезпеки розповідав випускник школи, а зараз студент 1 курсу ТНТУ імені І. Пулюя Максим Захарків.

Хлопець поділився, що у соціальних мережах є багато випадків, коли особиста інформація виходить за межі вашого простору і нею можуть користуватись недоброзичливці.

Можливо ви цього і не знаєте, але по вашому номеру мобільного телефону можна легко дізнатися номер квартири, де ви проживаєте, – розповідає Максим, – до прикладу соціальна мережа Instagram, в якій ви всі, думаю, зареєстровані. У ньому ви викладаєте свої фотографії, вказуєте місцезнаходження. На перший погляд, ніби нічого серйозного. Проте , є люди, які цим цікавляться, збирають всю інформацію і вони можуть використати це проти вас. Google збирає про вас інформацію навіть більше, ніж ви думаєте. Він знає вашу історію пошуку, ваше місцезнаходження зараз знаходитеся, абсолютно всі дії в інтернеті.

Студент розповів, що хакерство зараз стало також поширеним явищем. Він заявив, що будь-який злом інформації несе за собою кримінальну відповідальність, адже це – порушення конфіденційності.

– Цей захід був для всіх нас цікавим. Інформація про кібербезпеку була корисною. Я думаю що для учнів цей захід є причиною замислитись над їхніми діями в соціальних мережах. Якщо до цього моменту хтось себе не убезпечив в інтернеті, то варто це зробити. Багато хто з нас і не здогадувався про те, що відбувається під час того, коли ми водимо пальцем по своєму телефоні, – ділиться враженнями про захід учень 9 класу Валерій Баглей.

Наприкінці заходу Максим Захарків продемонстрував, як легко втратити доступ до своїх даних та стати жертвою кібератаки. Хлопець додав, що одним із основних завдань кібербезпеки є забезпечення конфіденційності.

null
null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #захист, #інтернет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студенти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: