Ретро вулички Кременця (Фото)

03.02.2019 16:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Вже не раз знайомили наших читачів із старими світлинами та листівками із мальовничого Кременця. Цього разу хочемо показати, як виглядало більшість будинків Кременця на центральних його вулицях. В таких будівлях могли розташовуватись заїжджі двори та шинки, яких тут було вдосталь. Вперше такі будинки почали з’являтись у місті XVI – XVIIІ ст. Частина з них виконувала функцію готелю.

Такий будинок складався з приміщення заїжджого двору чи корчми, кімнат для гостей, світлиць на другому поверсі та огородженого подвір’я з різними господарськими будівлями: стайнями, шопами, погребами тощо. Зазвичай вигляд будівлі залежав від достатку господаря.

На представлених фото, які датуються 1910-1930-ми роками можемо також побачити загальні панорами міста, його вулички і головну «родзинку» гору Бону.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://kresy.pl

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі