Процес децентралізації місцевого самоврядування на Тернопільщині розпочався саме з старовинного та історичного міста Теребовлі.

– Саме у жовтні 2015 року до міста приєдналося 25 сіл – загалом понад 30 тисяч жителів,- згадує перші ази реформи голова Теребовлянської міської об’єднаної громади Сергій Поперечний. – Я вже до того працював в місцевих органах минулій каденції, був мером міста. Вразило ж мене, що після реформи децентралізації фінансові надходження до бюджету громади збільшилися. Декілька красномовних цифр, порівняно з 2017 роком бюджет громади зріс на 17 відсотків склав 190 млн грн. Зокрема, більше як 80 млн грн – власні надходження, 12 млн грн громада отримала з Державного фонду регіонального розвитку, більш 7 млн грн – державна допомога на розвиток інфрасктруктури. Отримавши потужний бюджет, порадилися з депутатами, старостами, що тепер ми маємо фінансову можливість багато зробити для добробуту і повноцінного життя сільських мешканців. Тож гроші з міста йдуть на села.

Ярослав Бачинський

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: